Administracions

Castelldefels es replanteja les guinguetes fixes al futur passeig marítim

A pocs dies de l'adjudicació de les obres, l'alcalde es compromet a revisar la instal·lació de quatre locals

Els veïns no volen establiments a tocar dels pisos

El tercer tram del passeig marítim de Castelldefels, la reforma del qual ha de començar en breu, no tindrà guinguetes fixes si es manté l'oposició frontal dels veïns. Així ho va assegurar l'alcalde, Manuel Reyes, en una tensa reunió oberta al barri que va aplegar diumenge al matí un centenar de veïns i empresaris de les guinguetes a la seu de l'associació de veïns Baixador. El consistori es replanteja, doncs, un dels elements més importants d'un projecte que ja ha estat aprovat i sotmès a informació pública i que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient està a punt d'adjudicar, ja que està previst que les obres comencin el proper octubre.

El projecte, finançat pel ministeri i redactat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, té un pressupost de 3,6 milions d'euros –una substancial rebaixa respecte dels 6,3 que s'havien previst en un inici–. En un principi, l'Ajuntament havia d'aportar un milió al projecte, que pensava recaptar del cànon de les quatre guinguetes fixes, obertes tot l'any, que preveu el projecte. Ara, en canvi, el consistori obtindrà aquests diners dels beneficis que aporta la zona verda i blava d'aparcament de la platja i que servirien per posar més bancs i arbres al passeig. L'associació de veïns El Baixador es queixa de falta d'informació en els detalls del projecte i de promoció de la participació ciutadana en la definició del nou passeig. També tem que la rebaixa pressupostària repercuteixi en la qualitat de l'obra.

Bona part dels assistents es van mostrar preocupats per la possibilitat que instal·lin al nou passeig, a pocs metres dels blocs de pisos, guinguetes fixes que d'entrada funcionaran com a restaurants però que els residents es temen que acabin provocants molestos sorolls. En aquest sentit, l'entitat veïnal ha presentat un contenciós contra l'Ajuntament per les molèsties que, segons denuncien avalats per diverses sonometries, provoquen algunes de les guinguetes de la temporada estival i un bar proper als blocs de pisos. “Tot és revisable”, va intentar tranquil·litzar l'alcalde a l'audiència. “S'instal·laran els serveis i les plataformes, però no tenen perquè servir per col·locar-hi les guinguetes. Poden servir també per posar lavabos o un parc infantil”, va afirmar.

El consistori s'ha compromès a estudiar amb els representants veïnals la instal·lació d'aquests establiments. Els portaveus veïnals van voler deixar clar que no estan contra les guinguetes però sí contra la seva proximitat als pisos, i advoquen perquè estiguin a tocar del mar i controlin el volum de la música. Ho van fer per intentar contrarestar les acusacions d'alguns propietaris de les guinguetes que, des de fa cinc anys, s'instal·len a la platja durant sis mesos. Aquests van acusar l'associació de veïns, la junta de la qual s'ha renovat fa pocs mesos, de voler enfonsar els negocis. “Esteu jugant amb molts llocs de treball”, els recriminaven.

LA XIFRA

3,6
milions d'euros
és el pressupost del projecte, que preveu una vorera de 12 metres, un carril bici i quatre guinguetes

LA FRASE

S'instal·laran els serveis i les plataformes, que poden servir per a lavabos o un parc
Manuel Reyes
Alcalde de Castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona