Administracions

El govern preveu invertir 50,3 milions a la demarcació el 2015

Destaquen partides per a cinc noves escoles a Roses, Calonge, Campdevànol, Blanes i Caldes, i dos CAP a Figueres i Castell-Platja d'Aro

La Selva és la comarca gironina que s'endú més inversió

La Generalitat preveu invertir l'any vinent 50.305.210,38 euros a les comarques gironines, segons els pressupostos presentats ahir pel govern català. Les inversions més importants previstes a la demarcació són per a tres àmbits: ensenyament, infraestructures i salut. Així, entre les principals partides, destaquen inversions per a la construcció de cinc escoles i dos centres d'atenció primària (CAP) a Figueres i Castell-Platja d'Aro, a més d'un consultori mèdic, i també per condicionar i construir carreteres. Pel que fa a les escoles, es tracta concretament de la Montserrat Vayreda, de Roses (Alt Empordà); La Sínia, a Calonge (Baix Empordà); l'escola Pirineu, a Campdevànol (Ripollès); Sa Forcanera, de Blanes, i La Benaula, de Caldes, ambdues a la Selva. També destaca la inversió d'un milió a la terminal intermodal del Far de Vilamalla i una partida de 88.000 euros per adequar les noves dependències de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra a Girona.

La inversió prevista a les comarques gironines suposa el 5,3% del total. El gran gruix es queda a l'àmbit metropolità i la capital, Barcelona, que sumen el 76,4% de la inversió.

Per comarques

Per comarques, la que s'endú una inversió més elevada en els pressupostos presentats pel govern és la de la Selva, amb 12.542.717 euros. Després se situa el Baix Empordà, amb una inversió d'11.695.748 euros, seguida de l'Alt Empordà, amb 9.502.224 euros. Per sobre dels set milions hi ha dues comarques: el Gironès (amb 7.529.087 euros) i el Ripollès (amb 7.145.879 euros). Les comarques que l'any vinent rebran les inversions més modestes són el Pla de l'Estany, amb 1.173.623 euros, i la Garrotxa, amb 715.930 euros.

A la Selva, la Generalitat preveu una partida de 2,01 milions per a la nova construcció de l'escola Sa Forcanera de Blanes i 3,33 milions per a les obres del nou col·legi La Benaula de Caldes de Malavella. En aquesta comarca, també destaca la partida de 857.083 euros per construir una rotonda a la C-25 a Riudellots de la Selva.

Al Baix Empordà es volen destinar 3,97 milions per a la nova construcció de l'escola La Sínia de Calonge i 1,69 milions per a la construcció d'un CAP a Platja d'Aro. La resta de partides importants són per a Palamós, on reserven 300.000 euros per als serveis del punt d'inspecció fronterera (PIF) i espai marítim Schengen –pendent del vistiplau del Ministeri de l'Interior-– del port i 1,66 milions per a l'adquisició de terrenys de la platja de Castell i de terrenys del paratge de Mas Canyet. Finalment, a l'Estartit es destinen 1,23 milions per a la construcció del consultori local.

La construcció de l'escola Montserrat Vayreda de Roses és la inversió més elevada prevista a la comarca de l'Alt Empordà. Segons la proposta de pressupostos, el govern hi destinarà 3,76 milions. La construcció del reivindicat CAP de l'antiga sitja de Figueres té una partida de 642.952 euros. Finalment, en relació amb les infraestructures, hi ha un milió per a la terminal intermodal del Far-Vilamalla i 123.142,5 euros per al desdoblament del tram pendent de la carretera C-260 a Vilatenim fins a l'enllaç amb l'N-II.

A la comarca del Gironès, destaca en matèria d'infraestructures la millora del ferm de la travessera de la carretera C-65 al terme municipal de Llagostera. Ja s'ha fet la licitació de les obres i la partida és d'un import de 2,7 milions. Una altra partida important és la de 400.000 euros per a la rehabilitació de la residència d'infància i adolescència del Puig d'en Roca, a la ciutat de Girona.

Encara a la capital, la Generalitat preveu destinar 88.766 euros a la rehabilitació de l'antic institut Gaudí, on s'ha de traslladar l'ARRO dels Mossos d'Esquadra. L'edifici és al costat de l'actual comissaria de Trànsit i suposaria que la unitat abandonés les instal·lacions de la carretera de Barcelona. En l'àmbit de la salut, el pressupost preveu 299.067 euros per a l'adquisició del tercer accelerador de radioteràpia a l'ICO Girona.

Al Ripollès, la principal partida (3,26 milions) és per a la construcció de l'escola Pirineu, a Campdevànol. Al Pla de l'Estany, una de les inversions més importants (31.726 euros) és per a l'estació depuradora d'aigües residuals de Melianta. I, finalment, a la Garrotxa els pressupostos preveuen destinar 466.131 euros per a operacions de conservació semiintegral d'obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat al parc de Bianya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona