La Unió Europea invertirà 2,3 milions en sis projectes al Maresme fins al 2013

El secretari general de Governació admet que s'han rebut menys diners que en altres convocatòries

Tot i no concretar-ho al Maresme, el secretari general de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveres, va admetre que Catalunya ha rebut menys diners que en convocatòries anteriors. En concret Oliveres va apuntar que les ajudes, que només preveuen finançar com a màxim el 50% de l'import total, s'han reduït en el conjunt del país un 37% per la incorporació de nous països a la UE i per l'enduriment dels criteris de selecció dels projectes. El Departament de Governació va escollir ahir com a escenari per explicar el detall de les inversions el Tecnocampus Mataró-Maresme, ja que la capital de la comarca s'endú gairebé un milió d'euros per a la construcció del futur centre de congressos i reunions que ocuparà dues plantes d'un dels edificis del nou parc tecnològic.

Oliveres va assenyalar que un altre dels motius que han fet que arribessin menys diners ha estat el canvi d'àmbit d'actuació de Catalunya respecte a altres convocatòries i ara es destinen fonamentalment al foment de la competitivitat i l'ocupació. Tot i això, també va destacar que encara s'han de distribuir els 30 milions d'euros que es gestionen des de les quatre diputacions per a projectes vinculats al coneixement i la innovació empresarial.

Els municipis maresmencs van presentar fins a tretze projectes, però al final els seleccionats han estat sis (vegeu la fitxa) amb una inversió global de 2,3 milions d'euros. Pel que fa al conjunt de la demarcació de Barcelona, a través del fons Feder es finançaran un total de 50 projectes amb una inversió de 21,6 milions d'euros, dels 126 que es van presentar a la convocatòria.

ELS PROJECTES

CALDES D'ESTRAC
Recuperació, millora i restauració integral del parc de Can Montañà
353.855 euros
CALELLA
Condicionament acústic de la sala polivalent de la fàbrica Llobet i Guri
432.670 euros
CANET DE MAR
Casa Museu Lluís Domènec i Montaner
182.193 euros
MALGRAT DE MAR
Remodelació del nucli antic per a la dinamització del comerç i el turisme
225.000 euros
MATARÓ
Centre de Congressos i Reunions del Tecnocampus
944.297 euros
TEIÀ
Parc Arqueològic Cella Vinaria: museïtzació del jaciment vitivinícola romà de Vallmora
182.922 euros

L'empenta de Mataró

Durant l'acte de presentació, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va explicar que en moments difícils com els actuals, apostes com el Tecnocampus s'han de tirar endavant per garantir la viabilitat econòmica del país. «Seria un error no fer res perquè les coses van malament i esperar que la tempesta escampi», va afegir-hi Baron, que considera que ara més que mai s'ha de ser valent i acabar les obres. L'alcalde també va recordar que l'espai està pensat per donar servei a totes les empreses, no només les tecnològiques, perquè redefineixin el concepte d'innovació per garantir la seva competitivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona