L'Estat preveu una nova partida de 8,2 milions per fer el passeig Marítim

Serra diu que «ara va de debò» tot i que el projecte costava 12,2 milions fa quatre anys

L'alcalde de Badalona, el socialista Jordi Serra, està convençut que ja ha arribat l'hora del passeig Marítim de Badalona, en el tram comprès entre el carrer de Mar i el port de la ciutat, després que el pressupost de l'Estat incorpori una partida de 8,2 milions d'euros per a aquest projecte, repartits en dos anys. El fet que l'actuació estigués pressupostada l'any 2005 en 12,2 milions d'euros i que la injecció prevista quatre anys després sigui dues terceres parts de la inicial no inquieta el batlle badaloní, que assegura que el govern de l'Estat té reservada una altra partida d'uns 5 milions corresponent al 2009, que creu s'acabarà afegint. «Quan veiem publicat en el BOE el projecte, que serà molt aviat, sabrem el preu definitiu de l'actuació», diu Serra. Segons les previsions de l'alcalde, les obres del passeig Marítim seran una realitat, com a molt tard, a final del 2011. Jordi Serra ha volgut destacar que en un moment de crisi i de retallada als diferents ministeris «el govern central hagi decidit incorporar el passeig Marítim al seu pressupost». «Vol dir que en el darrer any hem treballat molt i bé per aconseguir-ho», conclou.

Escepticisme a CiU

La llista de promeses incomplertes relacionades amb el passeig Marítim és interminable d'ençà que el Ministeri de Medi Ambient va deixar caure la primera, ara fa gairebé una dècada. És per aquesta raó que el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona i líder del principal soci de govern dels socialistes, Ferran Falcó (CiU), s'apunta a una línia de desconfiança envers les bones intencions del govern de l'Estat: «Tenint en compte la història del projecte, prefereixo ser prudent i creure-m'ho quan el vegi.» CiU, des de l'oposició, va denunciar en diverses ocasions el retard que han anat experimentant les obres.

En una línia similar però en un to més crític es va expressar ahir el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, que considera «molt arriscat» donar per fet que la construcció del passeig Marítim rebrà aquests vuit milions d'euros en els pròxims dos anys. «No seria la primera vegada que el govern central incompleix aquesta mena de compromisos i tots sabem que el fet que aquesta obra estigui pressupostada no és necessàriament cap garantia de que s'arribi a iniciar», va manifestar. El regidor popular creu que el fet que la previsió econòmica sigui per d'aquí a dos anys garanteix encara menys l'actuació «donat el context econòmic actual».

Des de l'altre partit de l'oposició, ICV-EUiA, Carles Sagués també qualifica la partida prevista d'«insuficient». Pel president del grup municipal, «els diferents governs de Madrid han menystingut l'anterior alcaldessa i ara també a l'actual alcalde quan s'han fet promeses incomplertes de manera reiterada». Sagués continua sense entendre «com Jordi Serra no fa valer que és l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya per anar a Madrid i tornar amb el pressupost suficient i la data d'inici i finalització de les obres». D'altra banda, ICV-EUiA ha anunciat que el seu portaveu al Congrés de Diputats, Joan Herrera, ha registrat un paquet de preguntes per conèixer quan començaran les obres del passeig Marítim de Badalona. Iniciativa presentarà esmenes al pressupost general de l'Estat.

L'alcalde de Badalona ha lamentat que els membres de l'oposició «no s'alegrin quan un projecte tan esperat per la ciutat anirà endavant».

Inversió per al centre dedicat al càncer

j.g.n

A banda de la construcció del passeig Marítim a Badalona, el projecte de pressupost general de l'Estat per a l'any que ve preveu aportació econòmica per a altres actuacions a diferents punts del Barcelonès Nord. La més considerable d'aquestes inversions s'emmarca en el terreny de la recerca científica i consisteix a aportar un total d'1,4 milions d'euros a l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada contra el Càncer, estrenat al juny passat i situat al recinte hospitalari de Can Ruti. Tot i aparèixer ja en el balanç econòmic estatal per a l'any vinent, es preveu fer aquesta inversió durant els anys 2011 i 2012. En canvi, per al 2010 sí s'han comptabilitzat dues intervencions menors, que són la instal·lació de noves plaques d'insonorització acústica de l'autopista B-20 a l'altura de Santa Coloma de Gramenet –una de les reivindicacions dels veïns de la zona i a la qual per a l'any que ve se sumen 10.000 euros més als 10.000 aportats aquest any– i la millora d'un tram de l'N-II entre Montgat i Tordera, amb un pressupost de 10.000 euros més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona