ÀNGEL POSAS

ALCALDE DE SANT MIQUEL DE FLUVIÀ

«Amb els parcs eòlics, si cadascú va per lliure serà un desgavell»

L'alcalde aposta per repartir les compensacions per la instal·lació de molins de vent. Posas també parla de la futura reforma de l'abadia, per instal·lar-hi les dependències municipals

–Em fa un balanç d'aquest mandat?
–«En faig una valoració positiva. És una cosa que m'agrada. A l'Ajuntament, ja fa 14 anys que hi sóc. Recomano a tothom que passi per l'Ajuntament per veure les coses com funcionen. M'hi tornaré a presentar.»
–Quins projectes destaca dels que ja s'han fet?
–«Estem molt contents del centre cívic. El vam començar a finals de l'anterior mandat, i s'hi fan moltes activitats. Ara també hem fet la llar d'infants, que ja va funcionar el curs passat i que feia molta falta, i també la deixalleria»
–Què falta fer?
–«Els projectes que estan inclosos en el Pla Únic d'Obres i Serveis. Aquests no els hem fet: començarem a fer-los al 2010. El més important és refer el carrer Figueres i també arreglar accessos i la façana de l'abadia. El 2011 continuarem arreglant el casc antic. El que sí fem ara és que al carrer Figueres s'hi instal·laran els serveis, la qual cosa es finançarà amb el pla ‘Zapatero' i el Ministeri de Foment, i que estava en molt mal estat.»
–El més important és la reforma de l'abadia?
–«És un projecte més a llarg termini. Ara només podem fer la part de fora, perquè són molts diners. L'objectiu és posar-hi dependències municipals. Encara valorem què hi posarem. L'Ajuntament està clar que anirà allà.»
–I de cares al futur?
–«El més necessari per al poble ara és una pista poliesportiva, però estem pendents que ens facin l'escola nova, perquè la pista del centre ja serviria per a tot el poble. També estem pendents que es rehabiliti el dispensari mèdic però Salut no ha tret la línia d'ajuts aquest any.»
–La crisi econòmica els ha afectat molt?
–«No, perquè ja no depeníem de llicències d'obres. En un municipi petit com el nostre sí que hi havia més moviment, però no en depeníem.»
–Per a una població petita deu ser difícil el finançament...
–«Sí. A vegades en parlem amb altres alcaldes: més que subvencions per fer projectes ens caldrien ajudes per cobrir despesa corrent, perquè qualsevol factura et puja a dos o tres mil euros i això és molt.»
–Va participar en l'acte de suport a la C-31. A què atribueix el rebuig?
–«No ho entenem. Nosaltres no estem directament afectats pel traçat, però –indirectament– ens n'aprofitarem moltíssim i serà important per anar a Figueres, Sant Pere i l'Escala. El que no entenem és que ara que les obres estan gairebé acabades surti aquest rebuig. El que volem és que les carreteres siguin segures. També hi va haver crítiques quan es va arreglar la carretera cap a Torroella de Fluvià. Però jo defenso que el més important és la seguretat. Abans hi havia accidents i ara no n'hi ha.»
–Hi ha hagut polèmica pel que fa als parcs eòlics. Què en pensa?
–«Nosaltres estem inclosos en projecte de miniparcs eòlics. Tots volem bones comoditats a casa i si és una energia que no afecta el medi ambient millor. El que passa és que aquest projecte tindrà un impacte visual molt gran. Jo aposto perquè hi hagi un consens entre tots els pobles, perquè al capdavall si el del costat el posa i jo no, els veurem igual. Hem de buscar un lloc on hi hagi el menor impacte possible i que fossin molins no tan exagerats. No te'n fas a la idea, però serà quatre o cinc vegades la torre de Sant Miquel.»
–Hi pesa la situació econòmica dels ajuntaments?
–«No. Seria una entrada de diners, però tampoc tan important. El que no pot ser és que cadascú vagi de per lliure, perquè serà un desgavell. Després hi podria haver una ajuda per a tothom, que qui els tingui al seu terreny rebi més compensació i menys els que no els hi tinguin. Fins i tot podria ser una possibilitat fer una consulta entre la gent del poble.»
–Ha tingut discrepàncies amb el mossèn...
–«Bé. No vull parlar massa d'aquest tema. Aquest senyor fa deu anys que és aquí i als llocs on ha estat abans ja hi va tenir problemes. No val la pensa fer massa cas tampoc. El que no ens agrada és que deixa el poble malament. Tampoc ens agrada que té enfadats els feligresos.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona