Administracions

Un jutjat de Girona anul·la la moció de sobirania de Celrà

És el primer municipi gironí on es tomba la declaració de territori lliure i sobirà

Considera l'acord municipal d'independentista perquè declara els veïns “lliures de la lleialtat a la Corona”

El municipi de Celrà ha estat el primer de la demarcació de Girona on una sentència anul·la l'acord de ple on es va declarar territori català lliure i sobirà. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ha explicat que el ple ja ha respost i ha acordat interposar recurs d'apel·lació contra la nova sentència. “Continuarem defensant tots els punts aprovats on vam declarar el municipi de Celrà català, lliure i sobirà”, va anunciar amb fermesa, afegint que s'està davant d'una sentència “política” i més encara en el context actual, amb les imputacions pel 9-N.

La resolució posa de manifest que el plenari es va “extralimitar” el 18 de setembre del 2012 aprovant la moció perquè “no pot actuar al servei de grups d'un determinat signe polític o ideològic”. A més, també manté que de “manera sintètica” la moció que va tirar endavant l'Ajuntament era d'independència perquè el que feia era declarar el municipi de Celrà com a “territori català lliure i sobirà”, i als seus veïns “lliures de la lleialtat a la Corona i als seus símbols”. En conseqüència, la jutgessa anul·la l'acord que va declarar Celrà territori català lliure i sobirà perquè el considera “no conforme a dret”.

La delegació de l'Estat va presentar un recurs d'apel·lació al jutjat contenciós administratiu de Girona contra els acords i el 15 d'abril passat es va dictar un document en què es van estimar les al·legacions formulades per l'Ajuntament. En aquesta acta es declarava la inadmissibilitat del recurs contra l'acord del ple. Però va durar poc, l'èxit, perquè la delegació del govern espanyol va presentar un recurs d'apel·lació en contra i el 5 de juny es va emetre una sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya mitjançant la qual es va estimar el recurs d'apel·lació formulat per la delegació del govern de l'Estat.

El 14 d'octubre passat l'Ajuntament va rebre la sentència en la qual s'estima el recurs presentat per la delegació del govern espanyol i ara l'Ajuntament ha acordat interposar recurs d'apel·lació.

Precedents

A les comarques gironines també hi ha altres ajuntaments que han rebut demandes de la delegació del govern espanyol a Catalunya per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Fins ara, la justícia havia donat la raó als ajuntaments, com en el cas de Palau-sator, Torroella de Montgrí, Santa Pau, Girona, Fontcoberta, Campelles, Ribes de Freser, Ripoll i Hostalric. Però a Catalunya ja n'hi ha set més que també han rebut resolucions en contra: del Bruc (Anoia), Cercs (Berguedà), Arenys de Munt (Maresme), l'Esquirol (Osona), Sant Julià de Vilatorta (Osona), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental).

LA FRASE

Continuarem defensant tots els punts aprovats on vàrem declarar Celrà català, lliure i sobirà
Dani Cornellà
alcalde de celà (CUP)

LA DATA

18.09.12
El ple de l'Ajuntament
aprova la moció on es declara el municipi territori català sobirà i lliure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona