Administracions

La Mancomunitat dóna servei d'arxius a tota la Vall d'Albaida

-Els municipis de menys de 200 habitants, per les dimensions del seus arxius, compten de forma gratuïta amb el servei

La Mancomunitat dóna servei d'arxiu en tots els municipis de la Vall d'Albaida amb l'excepció de l'Olleria, que va rescindir el conveni a l'any 2011 per qüestions tècniques i conceptuals i Albaida, que es va donar de baixa al 2013 per problemes econòmics.

Els ajuntaments contracten amb la Mancomunitat el número d'hores mensuals que necessiten. Al principi, existia un conveni de col·laboració amb el Servei d'Arxius de la Generalitat Valenciana pel qual es finançava gran part del cost del servei.

I és que la Llei 3/2005 del 15 de juny de 2005 obliga tots els municipis de més de deu mil habitants han de disposar de personal amb la titulació adequada i, la resta, mancomunar el servei”. En tot cas, la Vall d'Albaida ofereix el servei d'arxiu des de 1997.

En l'actualitat, la majoria dels pobles de la comarca no compten amb un arxiver municipal i els que sí que el tenen, com és el cas d'Aielo de Malferit i Bocairent —on comparteixen la tasca d'arxiver amb la de bibliotecari— i Ontinyent, les intervencions s'adeqüen a les necessitats dels professionals manifesten per a alleugerir-los la tasca diària.

D'altra banda, per la dimensió dels seus arxius, les poblacions de menys de 200 habitants —Aielo de Rugat, Rugat, Benissuera, Carrícola i Sempere— compten amb el servei d'arxiver de manera completament gratuïta.

Una de les tasques més efectives del servei ha estat la normalització de qüestions bàsiques de funcionament de qualsevol arxiu, així com l'educació dels usuaris potencials en qüestions com les remissions de documentació des de les oficines, les consultes i préstecs de documents de l'arxiu, mitjançant fulls de consulta i préstec o l'ús de les instal·lacions de l'arxiu i del programa informàtic per tal de recórrer a la signatura exacta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona