Administracions

Caldes recupera la polèmica concessió del balneari Colón

L'empresa Stel Groc SA mantindrà la gestió de l'espai durant sis mesos més, tot i que es descarta una renovació del contracte

En aquest període l'Ajuntament treballarà per trobar un nou adjudicatari o decidir si se'n fa càrrec

La concessió del balneari de l'hotel Colón de Caldes exhaureix el termini de 15 anys d'explotació que li va atorgar l'Ajuntament de Caldes demà dijous. A partir d'aquesta data, l'equipament torna a mans municipals, però la seva gestió continuarà a càrrec de l'empresa que se'n cuida actualment, Stel Groc SA, propietària també de l'establiment hoteler. Aquesta situació es mantindrà com a màxim sis mesos més, un període en el qual el govern d'ERC i el PSC haurà de trobar un nou adjudicatari o assumir directament la gestió de les instal·lacions. Es descarta, però, que hi hagi una altra renovació a l'actual adjudicatària. Així es va decidir dilluns en el ple en el qual el grup de CiU, ara a l'oposició, va denunciar irregularitats en el procés i va considerar que la maniobra del govern amagava en realitat una pròrroga encoberta.

L'alcaldessa, Rosa Pou (ERC), admet que la solució no és la ideal, però considera que és la millor “i la que està marcada tant pel contracte signat en el seu moment com pel dret admistratiu”. “Durant aquest temps i mentre l'Ajuntament no troba un nou adjudicatari, la gestora actual està obligada a mantenir el servei”, puntualitza Pou, que hi afegeix: “Volem actuar amb cautela, ben assessorats, i evitar malmetre el nom de Caldes de manera innecessària.” L'alcaldessa recorda que s'està treballant en un pla de viabilitat per saber si el balneari podria ser gestionat per l'Ajuntament i, al mateix temps, s'ha contactat amb diferents empreses que han mostrat interès pel fer-se'n càrrec. “L'hotel Colón també està en venda i creiem que el millor seria que les dues activitats fossin a càrrec d'una mateixa firma”, precisa. Finalment, Rosa Pou destaca els expedients administratius oberts contra el balneari per irregularitats que encara no s'han resolt i lamenta que, malgrat el compromís del propietari de l'hotel, encara no ha resolt el deute amb l'Ajuntament, que puja a més de 700.000 euros.

La crítica de CiU

L'exalcalde i cap de l'oposició, Joaquim Arnó (CiU), considera errada la decisió del ple de “recuperar una concessió que encara gestionarà un senyor que te un deute milionari amb el consistori”. “Si un té un llogater i aquest li ha destrossat el pis i li ha deixat a deure un munt de mensualitats, el deixarà continuar vivint al pis quan se li acabi el contracte?”, es pregunta. Arnó critica l'estratègia seguida pel govern, que qualifica de “pròrroga encoberta”. “Es pot entendre que hi hagi cert marge amb una concessió normal, però aquesta ha estat molt problemàtica”, comenta. El portaveu de l'oposició explica que es va demanar al govern que deixés la decisió sobre la taula per buscar alternatives i lamenta que queden “moltes preguntes sense resposta, com ara qui s'encarregarà de les reparacions que s'hagin de fer durant els pròxims sis mesos?”. Des de CiU parlen d'irregularitats en el procés i destaquen que l'Oficina Antifrau està investigant si la concessió del balneari a Stel Groc SA feta l'any 2000, quan era alcalde Joan Rangel (PSC), va ser la correcta.

LES FRASES

Mentre l'Ajuntament no troba un nou adjudicatari, la gestora actual està obligada a mantenir el servei
Rosa Pou (ERC)
ALCALDESSA DE CALDES D'ESTRAC
Recuperem una concessió que encara gestiona un senyor que té un deute milionari amb el consistori
Joaquim Arnó (CiU)
CAP DE L'OPOSICIÓ DE CALDES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona