Administracions

medi ambient

reserves d'aigua

Més aigua del Baix Ter i Fontanilles per a la Bisbal

Sorea admet que les analítiques per herbicides es fan cada quatre mesos

L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà, d'ERC, CUP i ICV-EUiA, va donar la cara ahir en un acte públic arran de la contaminació per herbicides de l'aigua de boca. En la sessió informativa, els veïns assistents van poder escoltar de primera mà, preguntar i increpar, que també va ser el cas, el que s'està fent. Ara mateix es treballa per buscar una solució definitiva, que podria passar per captar més aigua dels aqüífers del Baix Ter i de la planta de Fontanilles, a més d'incrementar la protecció dels pous de Castell d'Empordà. I també es van sentir arguments a tenir en compte, com ara quan el representant de Sorea va admetre, fins a quatre vegades, que per llei estan obligats a fer analítiques per herbicides quatre cops a l'any.

A banda d'admetre que es va tenir coneixement de la situació el 22 de juliol, l'alcalde, Lluís Sais, va dir que l'Ajuntament va reaccionar i fa tot el que pot. En aquest sentit, i des de les àrees de Medi Ambient i Acció Social i Ciutadania ja s'està plantant cara a la crisi. Entre les mesures hi ha incrementar la informació, segons van explicar Gemma Pasqual i Maite Bravo, respectivament. Per un costat Càritas ja disposarà de 80 garrafes de 8 litres per repartir entre els més desafavorits, però també es plantegen solucions com ara portar camions cisterna, si cal, a més d'estar ja en contacte amb persones amb teleassistència. Des de l'Ajuntament, que va assegurar que s'implicarà totes les administracions, es va fer una crida per fer una xarxa de voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona