Infraestructures i serveis

aeroports

alguaire

Balanç positiu de la campanya d'estiu a l'aeroport d'Alguaire

Els vols han arribat a assolir entre el 60% i el 80% de la seva capacitat, amb escasses incidències en puntualitat

El govern vol mantenir l'oferta a Palma, Eivissa i Menorca els mesos de juliol i agost

L'aeroport de Lleida-Alguaire va tancar ahir la temporada d'estiu amb un balanç positiu per la bona ocupació dels vols que han anat i tornat de les Illes Balears. Ahir diumenge van aterrar els darrers vols procedents d'Eivissa i Menorca, que completen la campanya que va començar el 22 de juliol.

El delegat del govern català a Lleida, Ramon Farré, va explicar que els vols han registrat una ocupació d'entre el 60% i el 70% de mitjana, amb puntes de fins al 80% en alguns viatges. Aquestes dades “són força raonables i ens permeten fer un balanç positiu i pensar que aquestes rutes d'estiu tindran continuïtat”, segons el delegat de la Generalitat a Lleida.

Air Nostrum manté tot l'any vols de cap de setmana a Palma, una activitat que multiplica a l'estiu amb destinacions a Maó i Eivissa. Com ja ha passat en els darrers estius, la companyia aèria té sortides i arribades els divendres i els diumenges a les tres ciutats de les Illes Balears. Va iniciar la temporada el 22 de juliol i la va finalitzar ahir.

L'any passat es van registrar 3.335 passatgers durant la campanya d'estiu, un volum que, d'entrada, es preveu que enguany sigui similar, tot i que el Departament de Territori i Sostenibilitat encara no ha pogut facilitar les dades.

Ramon Farré destacava l'escassetat d'incidències en aquesta campanya, amb l'excepció d'alguns petits retards en dies comptats, segons es desprèn dels informes i del seguiment que fa el govern del funcionament dels vols. Així mateix, el delegat subratllava l'alta valoració que en fan els usuaris i remarcava especialment que a la majoria “els resultava més ràpid tot
el procés de facturació i embarcament a l'aeroport d'Alguaire que al de Barcelona”. En les valoracions també compta la companyia i, segons Farré, Air Nostrum també n'està satisfeta i, per tant, tot indica que aquests vols setmanals a Palma i els d'estiu ampliant rutes a Eivissa i Menorca continuaran.

Ara aquest viatge a la capital balear serà l'únic que es mantindrà actiu pel que fa als vols comercials, mentre es prepara la campanya d'hivern.

Noves iniciatives

De cara a la propera temporada, es preveu mantenir els vols xàrter des de diversos punts de la Gran Bretanya, tal com ja ha confirmat Aeroports de Catalunya.

L'empresa pública ha tancat aquest estiu la renovació de l'acord amb l'operador turístic britànic Neilson Thomas Cook per continuar oferint durant les tres pròximes temporades les rutes d'hivern que opera a l'aeroport de Lleida-Alguaire des de ja fa cinc anys. Els vols arriben a Alguaire i des d'allà els viatgers agafen autocars fins a les destinacions d'esquí, la majoria a Andorra.

El govern, però, també treballa amb l'objectiu de renovar l'acord amb la companyia aèria israeliana Arkia per mantenir la ruta d'hivern a Tel-Aviv. La companyia va començar a oferir aquestes rutes per a tot l'any el 2014, però al final només va mantenir la d'hivern i va eliminar l'any passat la d'estiu.

LA XIFRA

3.335
passatgers
es van registrar durant l'estiu del 2015 en aquestes tres destinacions. Encara no hi ha xifres del 2016.

LA FRASE

L'ocupació dels vols és raonable i ens permet fer un balanç positiu de la campanya d'estiu
Ramon Farré
Delegat del Govern a Lleida

Estrena de l'hangar de l'Aeri Club

La propera novetat a l'aeroport de Lleida-Alguaire serà l'estrena del nou hangar i seu social del Reial Aeri Club de Lleida. Aquesta entitat posarà en servei una instal·lació facilitada per Aeroports de Catalunya per compensar el desallotjament de les instal·lacions a l'aeròdrom d'Alfés ara fa un any.

La marxa forçada del camp d'aviació que havien ocupat durant 80 anys per conservar una timoneda va obligar a aixecar amb presses una carpa per estacionar les avionetes del club i posteriorment poder construir una nova instal·lació que es llogarà a aquesta entitat. La Generalitat va adjudicar l'obra per un import d'uns 55.000 euros.

La directiva i els socis de l'Aeri Club de Lleida ja han supervisat el nou hangar i es mostren satisfets pel canvi. Ara reclamen un accés directe per no haver d'accedir-hi a través de l'aeroport.

D'altra banda, la Generalitat continua rastrejant i sondejant el mercat aeronàutic per captar noves activitats econòmiques per a l'aeroport de Lleida. Així,
ha convocat aquest estiu
un concurs, que encara es troba en fase d'adjudicació, per contractar una empresa consultora que avaluï projectes de noves activitats que ja hi ha damunt la taula d'Aeroports de Catalunya o bé captar noves oportunitats en vols comercials, de càrrega i serveis o d'empreses de reparació o desballestament d'avions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona