Serveis

Els operadors ja presten a Valls el servei de 4G

El procés d'implantació s'anirà fent de manera gradual fins al març del 2018

Les operadores Telefónica, Vodafone i Orange han començat a oferir serveis de telefonia 4G a la banda 800 MHz a la ciutat de Valls. Segons ha informat el consistori, el procés d'implantació s'anirà estenent de manera gradual fins al març del 2018, “moment previst per al desplegament total de la tecnologia”.

La tecnologia 4G permetrà disposar de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. A més, s'ha posat en marxa Llega800 per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT). Aquesta empresa s'ocuparà de solucionar els problemes en la recepció del senyal de televisió.

L'Ajuntament de Valls destaca que amb la xarxa 4G “s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega com d'enviament de dades”. Daniel Espín, portaveu de Llega800, ha remarcat que la xarxa incorpora dues millores respecte a l'anterior. “El primer avantatge és que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura” i l'altre és “la gran penetració en zones interiors dels edificis”.

La tecnologia també permet nous serveis en l'àmbit empresarial i de les administracions com ara aplicacions en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres. Llega800 ofereix l'adaptació de l'antena als veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia