Infraestructures

Manresa comença la segona fase de les obres dins l'antic col·legi Sant Ignasi

Rehabilitarà diferents elements de la porxada del claustre del museu comarcal i millorarà el conjunt de finestrals de les façanes interiors

La segona fase de les obres a l'edifici de l'antic col·legi de Sant Ignasi ha començat fa poc. Seran dos mesos de treballs per reformar diferents elements de la porxada del claustre i per millorar el conjunt de finestrals de les façanes.

Amb els treballs que ara comencen es refarà la meitat malmesa de la cornisa de pedra de remat dels arcs del claustre. Així mateix, es preveu fer actuacions en altres elements, com arcs i pilars. També s'actuarà a les voltes de tot el claustre, retirant la pintura i l'arrebossat existent per aplicar-hi un revestiment d'estuc de calç. L'actuació inclou l'execució dels finestrals de la planta tercera, mai acabats de construir a l'edifici.

Paral·lelament, s'està acabant de completar la primera fase, que consisteix a habilitar els espais d'acolliment del camí ignasià –un dels motors del projecte Manresa 2022– i a fer una ampliació dels espais expositius del museu, a banda de la nova rampa d'accés. En la visita d'obra feta ahir, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va assegurar que l'obra és “important” per al projecte Manresa 2022, però també i “sobretot” per la gent de la ciutat i de l'entorn del Centre Històric”, ja que, al seu parer, “contribuirà a fer un punt d'inflexió i a millorar el patrimoni de la ciutat”, fet que “repercutirà en els veïns”.

348.693,50 euros

El pressupost d'aquesta segona fase de les actuacions és de 348.693,50 euros, dels quals 107.000 provenen d'una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, mentre que la resta corre a càrrec de l'Ajuntament de Manresa.

Un projecte global de cinc milions

La segona fase d'obres a l'interior del Museu Comarcal forma part d'un paquet de cinc milions d'euros pensat per impulsar el projecte Manresa 2022, lligat a la commemoració dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat, i a la remodelació integral de bona part del centre històric. A principi de juny es va anunciar la primera actuació, la més gran, que puja a 3,6 milions d'euros. El projecte canviarà la fisonomia de la baixada dels Drets i salvarà els desnivells del nucli antic amb dos ascensors que connectaran les Escodines, el Barri Antic i el Vic-Remei; també inclou les obres al claustre, que en un futur serà un espai obert i eixamplarà la plaça de Sant Ignasi. A final del mateix mes, l'Ajuntament va anunciar que afegia 755.000 euros al projecte aprofitant els fons Feder per a una actuació a la vorera de Sant Ignasi, al carrer del Balç i als murs de pedra seca entre Castellgalí i la Guia. A més, es van pressupostar 100.000 euros per al pla de comunicació i 579.000 per al personal dels quatre anys vinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona