Administracions

El Maresme rebrà més de 2 milions de la Diputació

Es tracta d'un nou pla que vol reforçar el teixit local empresarial i la inversió en equipaments i infraestructures

El Maresme rebrà més de dos milions d'euros, concretament 2.021.658,62, de la Diputació provinents d'un nou programa d'aquesta administració supramunicipal que té previst destinar a tota la demarcació uns vint milions d'euros. L'objectiu d'aquest programa és reforçar la solvència econòmica local i afavorir la inversió en equipaments i infraestructures, a més d'impulsar el teixit empresarial local.

En aquest sentit, la Diputació vol posar èmfasi en el suport a les petites i mitjanes empreses, ja que considera que aquest fet “té un innegable impacte econòmic i pot promoure una especialització de la producció, i també de la comercialització dels productes propis d'un territori determinat”. Per aquest motiu, aquest nou programa neix amb la voluntat de promoure la contractació de petites i mitjanes empreses per afavorir el desenvolupament econòmic local, millorar les oportunitats laborals i contribuir a garantir la cohesió social.

Segons la Diputació, es vol garantir que la dotació econòmica d'aquest programa es distribueixi de manera justa i objectiva. Així, s'assigna un import inicial de 10.000 euros a tots els ens destinataris amb l'objectiu d'assegurar l'equilibri territorial i el suport als petits municipis, i es completa la distribució amb les variables de població, extensió i capitalitat comarcal.

Els ajuntaments destinataris hauran d'acceptar els ajuts abans del 31 de gener del 2017 i podran justificar actuacions executades entre l'1 de juliol passat i el 30 de setembre del 2017.

Mataró, al capdavant

Pel que fa a l'adjudicació dels respectius imports a la trentena de municipis que formen el Maresme, dels més de dos milions d'euros Mataró se n'endú 504.594,12. A certa distància el segueixen els dos municipis que més població tenen després de la capital: Premià de Mar (108.515,23 euros) i Pineda de Mar (104.484,92 euros). Tordera arriba a la xifra de 95.640,65 euros. A la banda baixa se situen municipis com Òrrius (14.300,99 euros) o Caldes d'Estrac (19.804,33 euros). La resta de les poblacions de la comarca rebran uns imports que es mouen entre els 20.000 i els 80.000 euros, aproximadament.

Els programes complementaris que promou la Diputació formen part del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. Mitjançant aquest pla, la Diputació treballa amb els ajuntaments per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials als governs locals.

També formen part d'aquest pla les meses de contractació (espai entre la Diputació i el món local on es constaten necessitats i actuacions) i el catàleg de serveis (ofertes de recursos que la Diputació presenta als ens locals).

LA XIFRA

504.594
euros
rebrà Mataró arran del nou pla de la Diputació, que reportarà al Maresme més de dos milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia