Urbanisme

L'ensorrament parcial de Ca Padró indigna els veïns a Valls

El govern es referma dient que ha actuat correctament, però ja anuncia per avui treballs per salvar l'edifici

La notícia de l'ensorrament parcial de l'edifici de Ca Padró, catalogat com a bé cultural d'interès local (BCIL), ha acabat d'encendre les diferències entre els veïns del Barri Antic de Valls i el govern municipal. L'associació veïnal va convocar ahir una “vetlla de dol pel patrimoni perdut” per fer palesa la seva indignació.

Darrerament, la cèntrica casa de Ca Padró, al cor del carrer de la Cort de Valls, havia esdevingut en part un símbol de les queixes veïnals per la degradació urbanística que afecta el Barri Antic. També des de la CUP de Valls s'havien posat sobre la taula informes de Patrimoni sobre el risc imminent de col·lapse que presentava l'edifici i la necessitat d'actuar-hi urgentment. L'ensorrament, diumenge, d'una part de la teulada malmesa amb l'esfondrament dels trespols de la segona i la primera plantes ha acabat de fer la resta.

Ahir la regidora d'Actuacions Públiques, Urbanisme, Patrimoni i Barri Antic de Valls, Judit Fàbregas, va haver de convocar una roda de premsa d'urgència per anunciar que avui mateix l'Ajuntament hi començarà a actuar. La titular de l'àrea de Patrimoni va rebutjar fer cap mena d'autocrítica sobre l'actuació de l'Ajuntament i va insistir a responsabilitzar la propietat de l'edifici de la situació a què s'ha arribat. Sí que va reconèixer que des del 2013 s'havia instat els propietaris a actuar però l'Ajuntament no va fer cap acció subsidiària. Tampoc va aclarir com es va frustrar la compra del BCIL.

LA XIFRA

88.000
euros és la quantitat mínima que haurà de destinar ara l'Ajuntament de Valls a salvar l'edifici de Ca Padró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia