Medi ambient

Medi ambient

Nou servei per prevenir els focs a l'Alt Empordà

El Consell Comarcal crearà el 2017 un servei que es posa a disposició dels ajuntaments per executar les franges de protecció previstes en els plànols de prevenció d'incendis

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà crearà l'any 2017 un servei específic per concretar els plànols de delimitació de franges per a la prevenció d'incendis forestals i que vénen reglamentades per una normativa de la Generalitat. Aquest procés culminarà amb la neteja dels espais delimitats i la supressió física d'una part de la massa forestal. En servei estarà adscrit a l'àrea de Medi Ambient i disposarà d'un tècnic dedicat específicament a coordinar aquesta feina si es realitza per encàrrec dels ajuntaments.

Avinyonet de Puigventós i Ventalló han estat els primers municipis de la comarca on el Consell Comarcal, conjuntament amb representants del Departament d'Interior i dels Bombers, i també de la Diputació de Girona, han explicat les passes a seguir, un cop realitzats els plànols de delimitació de franges.

Aquests plànols han estat realitzats pel mateix Consell Comarcal a la majoria de municipis de l'Alt Empordà, amb el finançament de la Diputació de Girona. Un cop hagin passat tots els tràmits administratius per a la seva aprovació, cal redactar el projecte executiu per a la realització de les franges exteriors de protecció en nuclis urbans i urbanitzacions i executar materialment el projecte. A les reunions que s'han realitzat fins ara i que s'aniran desenvolupant als municipis afectats, els Bombers de la Generalitat expliquen les dificultats amb què es troben a l'hora d'apagar un incendi per la falta de les franges perimetrals que prevenen l'expansió de les flames. El director territorial d'Interior, Albert Ballesta, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, expliquen les passes a seguir per aplicar la normativa vigent i els representants del Consell Comarcal ofereixen als municipis la possibilitat de concertar la seva execució amb vista a l'any vinent. El pressupost del Consell Comarcal per l'any 2017 –que s'ha aprovat aquest mes de novembre– incorpora la partida necessària per iniciar aquest servei i contractar el personal corresponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia