Infraestructures i serveis

Llum verd a la connexió de la Ruta del Ferro i Setcases

La Generalitat ha adjudicat un tram de més de dos quilòmetres entre Sant Joan de les Abadesses, un dels extrems d'aquesta ruta, i la Colònia Llaudet

La inversió és de gairebé un milió d'euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres d'un tram de la via ciclista del Ter, que donarà continuïtat a la via verda de la Ruta del Ferro (Ripoll-Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. En concret, s'impulsa el tram de Sant Joan de les Abadesses, amb una inversió de prop de 940.000 euros. Els treballs començaran la primavera vinent i tindran un termini d'execució de sis mesos.

La via ciclista del Ter, un cop completada, discorrerà per la capçalera del Ter, un entorn ambientalment i paisatgísticament sensible envoltat de prats i boscos, amb nuclis de població singulars. A més, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d'enllaç per accedir a la Ruta del Carrilet (Olot-Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon. Cal recordar que recentment s'han adjudicat les obres d'un altre tram de la via ciclista del Ter entre Camprodon i Llanars.

Més de dos quilòmetres

L'obra adjudicada consistirà en la formació d'un vial per a vianants i ciclistes que connecta el nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses, des de la rambla de Bernat Guillem de Samassó, amb la Colònia Llaudet, resseguint la carretera N-260 pel costat nord. Aquest tram té una longitud d'uns 2,3 quilòmetres, amb un pendent màxim del 6,3%, i una amplada de 3 metres. D'aquest tram, 800 metres estan inclosos dins de les obres d'urbanització de la Colònia Llaudet, que executa l'Ajuntament.

L'itinerari es consolidarà amb paviment per millorar l'adherència i facilitar el drenatge de la via al primer tram fins a la Colònia Llaudet, que té pendents pronunciats, i es mantindrà aquest tipus de paviment a la resta de la via verda, tot i discórrer per zones més planeres, per evitar canvis de materials entre els diferents trams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona