Infraestructures i serveis

Faran obres a l'estació de Sant Jordi Desvalls

Suposa una inversió de 266.000 euros per a diverses millores

L'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif ha adjudicat el contracte per a la realització d'obres de millora dels accessos a l'estació de Sant Jordi Desvalls, que forma part de la línia d'ample convencional entre Barcelona i Portbou.

Segons va informar ahir Adif en un comunicat, l'empresa Tecyr Construccions i Reparacions s'encarregarà dels treballs, que tenen un pressupost de 265.988 euros i un termini d'execució de cinc mesos i mig.

Les obres pretenen augmentar l'accessibilitat, el confort i la seguretat dels clients que utilitzen aquesta estació, per a la qual cosa s'elevarà el nivell de les dues andanes fins a una altura de 68 centímetres sobre el carril i en una longitud de 200 metres. A més, s'hi instal·larà un nou paviment dotat de material antilliscant i bandes d'aproximació per a la identificació de la zona de seguretat a les persones amb discapacitat visual.

Igualment, es farà el trasllat i adaptació del pas entre andanes i es construiran rampes amb baranes per facilitar el trànsit de persones amb dificultats de mobilitat.

El projecte també preveu instal·lar un nou sistema d'il·luminació de tipus led, una nova marquesina de formigó a l'andana secundària que substituirà l'existent, es restaurarà i pintarà la principal i es renovaran les canalitzacions, alhora que s'adequaran els entorns i accessos.

Segons Adif, aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanismo Conectar Europa (CEF), de la UE, que finança projectes de bé comú dins el transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia