Urbanisme

Urbanisme autoritza la planta d'Alcarràs

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida va donar ahir llum verd a la planta de compostatge d'Alcarràs (Segrià) que promouen un grup de ramaders de la població per gestionar les dejeccions ramaderes de les seves granges. Tot i l'autorització urbanística, el projecte, que és qüestionat per la comunitat de regants de Vallmanya, requerirà encara una nova declaració d'impacte ambiental abans no obtingui la llicència d'activitat que permetria posar-la en funcionament.

De moment, Urbanisme ha aprovat la planta de compostatge, després de rebre tots els informes favorables de l'ACA i d'altres instàncies, així com l'informe del mateix Ajuntament d'Alcarràs.

La instal·lació preveu tractar anualment cap a 27.000 tones de fems i purins procedents d'explotacions bovines i porcines. La comunitat de regants qüestiona el projecte al·legant una possible contaminació que la planta podria comportar a les aigües del canal d'Aragó i Catalunya, que discorren a pocs metres d'on està prevista la instal·lació. Els promotors s'han compromès que la instal·lació no tractarà llots de depuradora ni altres residus més enllà de fems i purins.

D'altra banda, Urbanisme també va anul·lar la prohibició prevista en l'actual normativa urbanística de Vila-sana que impedia pintar les façanes de les cases de color blanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona