Urbanisme

municipal

protesta

Veïns de Renau s'oposen a la construcció d'uns xalets

Els opositors qüestionen el pla urbanístic perquè “eclipsaria” la imatge del poble

Consideren injustificat el projecte perquè al poble hi ha cases buides

El pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Renau preveu que la població creixi amb la construcció de vuit cases al poble i de nous habitatges al nucli de Peralta. Les previsions de creixement urbanístic no crearien tanta alarma si no fos pels “terrenys on es vol edificar”, ja que “els xalets taparien la part més visual del poble i eclipsarien la part vella”, denuncia el biòleg Toni Bara, un dels veïns que s'oposen al projecte, que argumenta: “No ens sembla bé que es permeti construir més habitatges, tenint en compte el gran nombre de cases buides i parcel·les per edificar que hi ha a Renau.” Els opositors també recorden que una part dels terrenys està inclosa en el catàleg del paisatge del Camp de Tarragona.

Durant aquests anys, el POUM –aprovat inicialment el 2012– ha passat per diverses fases. A hores d'ara, el pla torna a estar sobre la taula de la comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona. Independentment del que resolgui la Generalitat, els veïns volen arribar fins al final i impedir les edificacions.

LA FRASE

Els xalets que volen edificar taparien la part més visual del poble i eclipsarien la part vella
Toni Bara
Biòleg i VEÍ opositor al projecte

Demanen un referèndum

Els opositors lamenten que durant aquest temps l'Ajuntament “no hagi demanat l'opinió dels veïns, de forma transparent i vinculant”, i retreuen a l'alcaldessa, Rosa Maria Parés (CiU), “que confongui una participació ciutadana real amb la simple informació pública”. Els veïns critiquen: “No s'han escoltat les nostres al·legacions ni les del Gepec”, i insten l'alcaldessa a convocar un referèndum per saber l'acceptació que té el projecte. I és que, segons explica Toni Bara, la raó del pla “és una operació que va fer l'Ajuntament per compensar una indemnització de 30.000 euros que havia d'abonar al propietari dels terrenys, a canvi d'uns solars que l'Ajuntament li va ocupar”. Els veïns també estudien denunciar el projecte urbanístic davant el Síndic de Greuges de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia