Infraestructures i serveis

Infraestructures

Comença l'obra per portar l'aigua a la vall del Ges

S'executa la segona fase de la xarxa d'abastament d'Osona Nord

El treball per poder subministrar aigua a Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló durarà quatre mesos

Els treballs per fer arribar l'aigua des de l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) Osona Nord, a Conanglell (Torelló), fins a Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló ja estan en marxa. Les obres han començat pel lloc “on teníem el terreny més preparat, pel tram més fàcil perquè no hi creua cap carretera ni via del tren”; és a dir, de Sant Vicenç a Sant Pere, explica Miquel Codina, gerent d'Aigües Osona, empresa mixta del Consell Comarcal. Posteriorment, s'executarà el tros comprès entre el nucli de Sant Vicenç i el de Vila-seca.

El compromís de l'empresa Constructora de Calaf és tenir l'obra feta i l'aigua connectada abans de quatre mesos, de manera que a l'estiu vora 5.000 veïns dels dos municipis ja en puguin gaudir. “No ens pensàvem que anés tan ràpidament”, comenta Èric Sibina, alcalde de Sant Vicenç, el qual diu que estan “contents de tirar-ho endavant perquè és una infraestructura bàsica”. La canonada tindrà una extensió, fins al punt més llunyà, de 7.800 metres i sortirà de Puigroví (Torelló) cap als dipòsits de Sant Vicenç i de Sant Pere. En paral·lel hi haurà una altra canonada a Sant Vicenç per connectar els seus pous cap als dipòsits i així poder-se servir o bé dels pous o bé de la connexió a la potabilitzadora. “En abastament sempre defensem que hi pugui haver més d'una alternativa”, diu Codina. Una tercera canonada anirà del nucli de Vila-seca al de Borgonyà (on hi ha un pou de captació). Al Castell, on ja existeix un dipòsit d'aigua de 500.000 litres, se'n farà un de nou amb la mateixa capacitat per abastir els tres nuclis de Sant Vicenç, Vila-seca i Borgonyà.

El pressupost d'adjudicació de l'obra de la segona fase de la xarxa d'abastament d'aigua potable en alta d'Osona Nord-Voltreganès és d'1.285.000 euros, dels quals el Consell Comarcal d'Osona, mitjançant meses de concertació de la Diputació, n'hi aporta 234.639.

LA XIFRA

7.800
metres
tindrà, fins al punt més llunyà, la canonada que abastarà d'aigua potable Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia