Medi ambient

medi ambient

abocament il·legal

L'origen dels abocaments de pneumàtics a Osona, identificat

Els Agents Rurals van explicar que en breu se sabrà l'origen de quatre abocaments

En la trobada que van mantenir els representants dels Agents Rurals amb els alcaldes d'Osona, es va posar sobre la taula la problemàtica dels abocaments incontrolats de pneumàtics al bosc que s'han produït a la comarca durant els últims mesos. El cap de l'àrea bàsica dels Agents Rurals a la Catalunya Central, Jaume Torralba, va explicar al consell d'alcaldes que les investigacions fetes han donat resultats i que en breu farà públic l'origen d'aquests abocaments: “Tenim identificat l'origen d'alguns dels abocaments a Osona. Ara mateix no puc avançar més detalls perquè la investigació continua oberta. El que tenim clar és que és un residu industrial i que no prové d'un particular”, va avançar Torralba, que ahir va matisar a aquest diari que, en concret, se sap la procedència de quatre dels abocaments que hi ha hagut en zones rurals de la comarca d'Osona en els darrers mesos. Un cop acabi la investigació, que no s'hauria d'allargar gaires setmanes més, es posarà tota la informació en coneixement de Medi Ambient, que serà qui presentarà les denúncies pertinents.

L'alarma a Osona per aquest tema es va disparar a finals de maig, quan es va trobar un gran abocador il·legal de pneumàtics a Sant Pere de Torelló. Amb l'ajuda dels veïns es van arribar a retirar fins a 2.000 pneumàtics. Més enllà d'aquest gran cas, s'han trobat altres abocaments incontrolats en municipis com ara Tavèrnoles. En l'àmbit de la Catalunya Central també es té constància d'abocadors al marge de la llei en comarques com ara el Bages, el Berguedà i l'Anoia.

Contacte directe

La trobada, que va tenir la presència del responsable dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la Catalunya Central, Ramon Lluís Lletjós, i de Joaquim Dalmau, cap dels Agents Rurals d'Osona, va servir perquè els alcaldes traslladessin altres preocupacions, com per exemple l'abocament de purins excessiu o massa proper a habitatges, la comunicació entre els Agents Rurals i ajuntaments, i la tala d'arbres.

LA DATA

11.06.16
Els veïns de Sant Pere de Torelló
van retirar 2.000 pneumàtics d'un abocador il·legal al mig del bosc.

LA FRASE

No puc avançar més detalls perquè la investigació continua oberta. Sabem l'origen de 4 abocaments
Jaume Torralba
cap de l'àrea bàsica dels Agents Rurals a la Catalunya central


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona