Medi ambient

El centre de tractament de residus de Pedret, al juny

Les obres avancen a molt bon ritme i la planta estarà enllestida a finals d'aquest any, i en el primer semestre del 2017 funcionarà en període de proves

La superfície de tractament serà de 18.000 m²

La construcció del nou centre de tractament de residus de l'abocador comarcal de l'Alt Empordà està ja molt avançada i es preveu que estigui enllestida completament a finals d'aquest mateix any. De tota manera, es calcula que es posarà en funcionament el mes de juny de l'any vinent, després d'un període de proves en el primer semestre de l'any 2017. Els paviments de la nau de tractament i la maquinària que treballarà en el procés de tractament de la fracció resta, és a dir, els residus que no es poden reciclar, ja estan pràcticament enllestits. La superfície en què es tractarà la fracció resta i l'orgànica és de 18.000 metres quadrats.

La planta de fracció resta tractarà fins a 60.000 tones anuals mitjançant un sistema mecànic i biològic que permetrà separar els materials que siguin valoritzables i, per tant, que es puguin reciclar. La planta de tractament de residus no evitarà que s'hagi de continuar separant paper i cartró, envasos lleugers i vidre, com fins ara. A l'Alt Empordà, quan ja estigui en funcionament la planta, s'instal·laran els contenidors marrons en les bateries de contenidors. En aquest recipient s'hi hauran d'abocar les deixalles orgàniques, que la planta podrà reciclar –fins a 10.000 tones anuals– per convertir-les en compost.

El centre de tractament de residus inclourà la deixalleria comarcal, la planta de desballestament de voluminosos i el centre administratiu i d'educació ambiental, que formen part del projecte tècnic que s'aprovarà al novembre, i es construiran al llarg de l'any vinent.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, recordava ahir que la nova planta de tractament de residus de la comarca és el “projecte estel·lar del mandat”. “Amb un pressupost de més de 31 milions d'euros ens permetrà posar-nos en el primer nivell en el tractament de residus a Catalunya i situar-nos com una de les comarques més avançades en aquest àmbit”, explicava Roquer.

L'abocador comarcal de l'Alt Empordà està previst que s'ampliï a partir de l'any 2017. De fet, a finals de juliol, el Consell va donar el vistiplau al projecte de les obres per ampliar-li la vida útil entre 15 i 20 anys. El final de la seva vida s'havia calculat que seria a finals de l'any vinent, però l'alentiment del ritme d'abocament de deixalles ha ampliat el marge real. A l'abocador hi arriben les deixalles dels 68 municipis de la comarca i s'hi tracten unes 80.000 tones anuals de residus.

LA XIFRA

60.000
és el volum
de tones anuals de fracció resta que es tractaran anualment a la nova planta.

LA DATA

Juny 2017
Funcionament.
És el mes que es calcula que la planta es posarà en funcionament.

LA FRASE

Ens posarem al primer nivell en tractament de residus de Catalunya
Ferran Roquer
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT EMPORDÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona