Medi ambient

ramaderia

medi ambient

Expedienten un granger que abandona porcs morts

S'han trobat diversos animals abandonats al costat d'un camí sense garanties sanitàries de cap tipus

L'alcalde, Ferran Roquer, ho ha notificat a Agricultura i diu que “si cal se'l sancionarà”

L'Ajuntament de Borrassà ha obert un expedient informatiu contra un granger del municipi pel fet que es van trobar diversos porcs morts al costat de la seva finca sense que es complissin les mesures sanitàries. L'explotació tenia els animals acumulats en un cubell sense tapar i fins i tot n'hi havia a terra, al costat del camí que voreja la granja.

L'alcalde del poble, Ferran Roquer, va explicar ahir en declaracions a l'ACN que ja han posat el cas en coneixement del Departament d'Agricultura. Així mateix, va confirmar que des del consistori han obert un expedient informatiu en què exigeixen tota la documentació pertinent al propietari. Roquer va deixar clar que pot comportar una sanció però que “cal esperar al final del procediment”.

La normativa exigeix que l'explotació tingui un contracte amb una empresa que es faci càrrec de la recollida dels animals, un màxim de 48 hores després de la mort. Mentrestant, els porcs han d'estar en un compartiment hermètic al costat de la granja al qual no puguin accedir altres animals.

Roquer va assegurar ahir que han actuat “tan bon punt han tingut notícia” d'aquest fet i va explicar que, de moment, el consistori no té constància que el propietari hagi rebut la notificació, on se li demana que aporti la documentació de la granja. L'Ajuntament vol veure el contracte de recollida d'animals morts que està obligat a tenir, així com un informe dels dipòsits on acumula els animals que estan en espera de ser recollits.

La problemàtica ha sortit a la llum després de la queixa de veïns que asseguren que es tracta d'una “pràctica habitual” per part d'aquesta explotació i que aquest no ha estat només un fet puntual detectat ara. Asseguren que és “normal” trobar-se amb els animals morts al costat del camí i diuen que a l'estiu la situació encara es complica més per les pudors que generen els cossos exposats a les altes temperatures.

LA FRASE

L'Ajuntament vol veure el contracte de recollida d'animals morts que està obligat a tenir
Ferran Roquer
ALCALDE DE BORRASSÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona