Medi ambient

Troben a Sant Julià del Llor un niu de vespa asiàtica

Els Agents Rurals recomanen al consistori que no el tregui del punt on és

Un veí de Sant Julià del Llor (Sant Julià del Llor i Bonmatí) va localitzar a principis de mes un niu de vespa asiàtica al poble. El niu, d'uns 60 centímetres, és a les deveses de Sant Julià, segons assenyala l'alcalde, Marc Garcia (Independents-Acord Municipal).

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb els Agents Rurals, que han aconsellat que el niu no es toqui ni es tregui d'allà on és. En una supervisió feta per personal dels Agents Rurals s'ha determinat que les abelles reina han marxat del niu, que en principi hauria de quedar inactiu. El niu és en un terreny privat d'un veí del municipi, a tocar del riu Ter.

Al mes de setembre, el secretari d'Apicultors Gironins Associats, Carles López, va assenyalar que el 2015 el sector i agents rurals havien aconseguit destruir (desfer) 140 nius de vespa asiàtica, i calculaven que n'hi ha “uns 600 de descontrolats” i que “aquesta xifra anirà creixent”. “L'apicultor no ha de basar la seva feina a matar vespes sinó a produir mel”, explicava López, que afirmava que a l'apicultor professional la vespa li produeix pèrdues importants.

Per sort, a les comarques gironines l'expansió de la vespa asiàtica, també coneguda com a Vespa velutina, no va al mateix ritme que en altres zones com ara Galícia. En el mateix article en aquest diari, López explicava que les zones de la demarcació que més agraden a aquesta vespa són el Ripollès, la Garrotxa i l'Empordà, perquè són les zones més humides. Ara n'hi ha un niu, com a mínim, en un poble de l'interior de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona