Medi ambient

Millores a la depuradora de Vallbona

Els veïns fa mesos que es queixen de sorolls i pudors a l'equipament

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aplicarà algunes millores a l'estació depuradora d'aigües residuals de Vallbona d'Anoia.

La instal·lació està situada a tocar del terme municipal de Capellades, i els veïns de la zona més propera fa mesos que es queixaven de sorolls i pudors. L'Ajuntament del municipi va transmetre les queixes a l'ACA, que assegura que els problemes de pudors ja els havien detectat abans de la queixa, i afirmen que aquest desembre ja les havien eliminat. Pel que fa als sorolls, l'ACA explica que ha fet una diagnosi de l'origen i la intensitat d'aquests, que ha situat a les canonades que aporten l'aire necessari al tractament biològic. Segons l'agència, a mitjan desembre ja havien reduït provisionalment els sorolls amb un aïllament acústic extern.

L'ACA situa l'origen del problema en l'increment de necessitats d'aire per assolir la qualitat de l'abocament, arran de l'increment de l'activitat industrial des del 2013. L'adjudicatari haurà de canviar els difusors d'aire i la bufant que els alimenta. Segons l'ACA, els nous equips reduiran el soroll emès i incrementaran la qualitat del procés. La depuradora de Vallbona d'Anoia es va posar en servei l'any 2008 i té una capacitat de 7.592 m³ diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia