El PSC de Caldes d'Estrac denuncia que aboquen uralita incomplint la normativa de manipulació d'amiant

Acusa el govern perquè on era la runa, només hi accedeix la brigada municipal

No saben ni d'on prové, ni qui l'ha portada fins allà. Però el que és clar, segons els socialistes, és que algú ha enderrocat, carregat i portat fins al parc aquesta uralita, fet que demostra que l'Ajuntament ha infringit tota la normativa pel que fa a la manipulació de l'amiant. A més, segons explica l'oposició, a final d'octubre va aparèixer una excavadora que va remoure i col·locar a dins d'un contenidor la uralita i part de la runa, que es van cobrir amb restes vegetals. Per la portaveu del PSC, Rosabel Cantenys, el més greu, a més de saltar-se la legalitat és que «s'ha descuidat la salut dels operaris de l'obra i, probablement, també les persones que resideixen a l'entorn d'aquest lloc». L'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), desconeixia divendres els fets denunciats, que s'haurien produït al mes passat. Segons va avançar l'alcalde, s'investigarà, ja que en aquest indret no hi té accés ningú més que no sigui personal de la brigada.

Aquest indret està situat en un descampat a la zona de dalt del parc públic de can Muntanyà en uns terrenys ballats i tancats. Una part d'aquest espai, on s'emmagatzemen contenidors i material de la brigada, s'ha convertit des de fa un temps, segons els socialistes, amb un «improvisat abocador» que ha generat queixes entre els veïns que hi viuen més a prop.

Un bosc enjardinat

L'espai de can Muntanyà, a tocar del nucli urbà, és la gran zona verda en un entorn privilegiat al turó que presideix la Torre de defensa dels Encantats. L'extensió de passeig compta amb una pèrgola amb vistes al mar, quatre llacs i una petita caseta de fusta. Per arranjar aquest gran parc, l'Ajuntament té previst un pla de millora amb un cost de cap a 700.000 euros, pel qual ha obtingut una subvenció dels fons europeus que en cobriran el 50% del pressupost. A la zona del mirador, s'ha portat a terme alguna actuació, on es van fer alguns dels actes commemoratius de la Diada.

Tot i això, l'oposició critica l'estat de «deixadesa» del parc i denuncia com s'ha anat degradant l'entorn en els dos últims anys, des que l'actual govern va decidir canviar l'empresa que en feia el manteniment. Ara, segons els socialistes, la vegetació està malmesa, així com el mobiliari urbà, o el mal estat amb què es troba la casa de fusta que hi ha dins del bosc i les basses que s'han deixat de netejar. Aquesta «inoperància de dos anys», segons el PSC, obligarà a destinar diners públics a tot el que s'ha deixat malmetre i recorden que s'hauran de destinar més de 300.000 euros pel cofinançament de l'actuació subvencionada pels fons europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona