Medi ambient

municipal

Sant Vicenç de Montalt bonifica part del rebut de la brossa a unes 600 llars

Els descomptes, que arriben al 25% de la taxa, tenen a veure amb el nombre de visites a la deixalleria

Una de cada quatre famílies utilitza aquest servei

Portar residus a la deixalleria té premi i, a Sant Vicenç de Montalt, a prop de 600 llars se'ls bonificarà una part del rebut de la brossa aquest any. El descompte, que arriba fins al 25% de la taxa i que equival a 25 euros, es fa en funció del nombre de viatges que faci cada usuari. Després d'analitzar les dades relatives a l'any 2016, l'Ajuntament es mostra satisfet pels resultats assolits, ja que un total de 908 domicilis santvicentins, un 25% dels habitatges de tot el municipi, van fer ús del servei que tenen mancomunat conjuntament amb els pobles veïns de Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Tot i això, només 576 tindran subvencionat part del rebut perquè la rebaixa comença a partir de la tercera visita a la deixalleria. L'alcalde i regidor també de Medi Ambient, Miquel Àngel Martínez (PDeCAT), explica que des del 2013, moment en què es va fer un salt important quant a la utilització d'aquest servei, Sant Vicenç manté unes dades que conviden a l'optimisme. “L'objectiu ara és doble; d'una banda, augmentar el nombre de llars que fan aportacions i incrementar-ne les vegades que ho fan, perquè més famílies es beneficiïn dels ajuts”, hi afegeix Martínez, que també recorda que les deixalleries són l'últim esglaó en la participació dels ciutadans pel que fa a la correcta gestió dels residus especials, com ara pintures, dissolvents, mobles, restes de poda o electrodomèstics, que no es poden llençar als contenidors.

A banda d'aquestes bonificacions, tanmateix un total de set famílies també gaudiran de bonificacions per realitzar compostatge casolà de restes orgàniques i vegetals. Quant a les subvencions del 100% de la taxa a la qual es poden acollir les persones que acrediten que els ingressos familiars no superen l'import del salari mínim interprofessional, són tres els domicilis que han quedat exempts del pagament.

LA XIFRA

908
famílies
van fer ús de la deixalleria durant el 2016, el que equival a un 25% de tots els habitatges del poble.

Campanya per difondre els ajuts fiscals

L'Ajuntament de Sant Vicenç està treballant en la confecció d'una guia específica d'incentius fiscals que reculli les subvencions, bonificacions i exempcions dels tributs municipals. Segons l'alcalde, Miquel Àngel Martínez, es tracta de facilitar als veïns el coneixement d'aquests ajuts existents que estan aprovats en el marc de les ordenances fiscals i els requisits per acollir-s'hi perquè més gent en surti beneficiada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona