Medi ambient

consells comarcals

turisme

Injecció d'1,1 milions d'euros per a la promoció turística del Ripollès

L'aportació dels fons europeus Feder és la meitat del que costa el projecte global batejat amb el nom de ‘L'experiència dels Pirineus més autèntics'

El Ripollès ha aconseguit 1,1 milions d'euros del fons Feder de la Unió Europea per executar, d'ara fins al 2020, un ambiciós projecte de desenvolupament turístic. L'aportació europea, tramitada per la Generalitat, representa la meitat del pressupost estimat i, per tant, ara els pobles i el Consell Comarcal hauran de buscar la manera de finançar la resta del cost.

Els atractius

A grans trets, el projecte (titulat L'experiència dels Pirineus més autèntics) consisteix a unificar les actuals iniciatives turístiques disperses i mirar d'atreure visitants a partir de tres atractius: el patrimoni arquitectònic romànic, la gastronomia i la natura.

Respecte a la natura, es vol posar l'accent en els esports de muntanya i l'ecoturisme. El flamant Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser en serà el reclam principal. De moment, el Consell Comarcal destinarà tres tècnics a aquesta iniciativa. L'ens comarcal calcula que d'aquí al 2020 s'augmentarà un 10% el nombre de visitants.

D'altra banda, els diners del Feder serviran per executar una sèrie de projectes concrets d'uns ajuntaments. A Ribes de Freser, entre altres accions, volen obrir una via ferrata al granòfir i equiparan amb mobiliari urbà tres miradors; per la seva banda, a Ripoll es completarà el centre de tecnificació esportiva de l'Avellaneda per consolidar-lo com a referent en l'àmbit català de l'esport turístic de muntanya; a Camprodon restauraran i il·luminaran les muralles del castell de Sant Nicolau i tenen previst fer millores al pont Nou; l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses compta obrir de nou al públic els jardins d'en Mirambet, on condicionaran recorreguts accessibles i adaptats; a Setcases adequaran a la Closa d'en Xola un espai perquè més endavant hi construeixin el centre d'interpretació del Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser, i finalment, a Campdevànol aixecaran, a la font del Querol, un centre d'acollida de visitants i d'educació ambiental sobre la serra de Montgrony i les serres Cavallera i dels Rasos de Tubau.

LA DATA

2020
és l'any
en què s'ha d'haver executat tot el projecte, segons la normativa dels fons Feder.

LA XIFRA

2,2
milions d'euros
és el cost previst del projecte ‘L'experiència dels Pirineus més autèntics'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona