Medi ambient

tribunals

la gestió de l'aigua

Aragó emprendrà accions jurídiques contra el pacte del Segarra-Garrigues

El conseller aragonès de Desenvolupament Rural diu que “atempta” contra els seus interessos

La Generalitat insisteix que l'obra no és un transvasament

El govern d'Aragó rebutja el projecte per portar aigua del pantà de Rialb, a través del canal Segarra-Garrigues, a una trentena de municipis la Segarra, l'Urgell, l'Anoia i la Conca de Barberà, quatre dels quals no pertanyen a la conca de l'Ebre (Montmaneu, Santa Coloma de Queralt, les Piles i Forés). De fet, el govern aragonès coincideix en la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que considera aquest projecte la porta del transvasament cap a Barcelona. “Iniciarem totes les accions jurídiques pertinents per defensar els interessos d'Aragó i de la conca de l'Ebre, així com de compliment de l'Estatut”, va manifestar el conseller aragonès de Desenvolupament Rural, Joaquín Olona.

Tot i que el govern aragonès va aprovar el 2010 la transferència de cabals del Segarra-Garrigues a les conques internes de Catalunya, ara sosté que era una autorització “temporal” i “transitòria”, i que actualment està “caducada”.

Per la seua banda, la Generalitat va insistir ahir que el pacte del Segarra-Garrigues no implicarà cap transvasament d'aigua del Segre cap a Barcelona. “No és una aixeta oberta per a Barcelona, sinó que es tracta de resoldre el problema d'uns pobles que tenen problemes de subministrament d'aigua”, va dir el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, que no va voler valorar l'oposició del govern aragonès al projecte.

LA FRASE

El govern no ha obert l'aixeta del transvasament del Segre cap a Barcelona
Xavier Pallarès
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE

“No hem girat l'esquena a la PDE”

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, nega que la Generalitat hagi “girat l'esquena” al moviment social antitransvasament, contràriament al que sosté la PDE, que avui farà un acte de protesta davant la delegació del govern a Tortosa. “Tenim un tracte cordial amb la PDE, la lluita en defensa de l'Ebre l'hem de fer conjuntament perquè els interessos són comuns”, va dir Pallarès Amb tot, el delegat del govern no serà avui a Tortosa per problemes d'agenda, de tal manera que no es preveu cap trobada entre representants del govern i el moviment social. D'altra banda, el govern convocarà el pròxim mes d'abril una reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre per tal de fer una sessió monogràfica sobre el problema de la regressió al Delta i les possibles mesures per resoldre-la. En aquest sentit, Pallarès va admetre que ha rebut una carta de la PDE en què la plataforma li planteja la necessitat d'aportar els sediments retinguts als pantans de Mequinensa, Riba-roja d'Ebre i Flix a la desembocadura. “En les darreres reunions la Comissió per la Sostenibilitat s'ha centrat més en la problemàtica ambiental de Flix”, va dir Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona