Alumnat de diversos màsters universitaris fa estada a l'espai natural de Gallecs
Durant aquest mes de novembre, l'espai rural de Gallecs ha rebut la visita dels estudiants de dos màsters universitaris per desenvolupar-hi una part del seu programa docent. Aquestes visites demostren que Gallecs és un lloc idoni perquè diferents programes educatius que impulsen el coneixement i la conservació del medi puguin realitzar-hi pràctiques.
D'una banda, el passat 20 de novembre, va visitar Gallecs l'alumnat del Màster Europeu d'Història i Cultura de l'Alimentació, que imparteix la Universitat de Barcelona en col·laboració amb les universitats de Bolonya i de Tours. Aquest màster té com a principal objectiu comprendre i explicar els motius dels comportaments alimentaris humans, les raons dels canvis, així com analitzar, valorar i promocionar el patrimoni alimentari i gastronòmic.
Vint-i-dos universitaris de més de set països, entre els quals Portugal, França, Itàlia o Brasil, van poder conèixer les varietats tradicionals d'aliments en cultius ecològics que es conreen a Gallecs i van posar especial atenció a la mongeta del ganxet i els calçots, productes amb distintiu ecològic de Gallecs. Els alumnes van poder tastar un dinar a base d'escudella barrejada, pollastre rostit amb mongetes del ganxet i la popular coca de Sant Galdric, dolç propi de Gallecs que porta el nom del patró dels pagesos.
D'altra banda, també han estat a Gallecs els alumnes del Màster d'Agricultura Ecològica de la Universitat de Barcelona. Quaranta alumnes provinents de diferents regions d'Espanya, d'Itàlia, dels Estats Units i d'Amèrica Llatina van fer classe al Consorci de Gallecs els dies 20 i 21 de novembre i van iniciar-se en el reconeixement i la caracterització del sòl a diverses parcel·les ecològiques. Els alumnes també van tenir l'oportunitat de conèixer el projecte de reconversió a l'agricultura ecològica de Gallecs, de la mà de la directora tècnica del Consorci, Gemma Safont. Aquesta activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració entre el Grup de Recerca d'Ecologia dels Sistemes Agrícoles i el Consorci de l'Espai Rural d'Interès Natural de Gallecs.