Els ajuntaments ho esperen amb candeletes

La tramitació que es farà del projecte ha estat molt ben acollida pels alcaldes d'aquests tres municipis de la conca, que ara s'abasteixen de pous subterranis i que tenen problemes de consum denunciats llargament. Des de les Piles, Ramon Segura apunta: «Ens vam afegir al projecte a última hora arran de la mancança d'aigua que en èpoques d'escassetat hem tingut a la pedania de Guialmons, on hi ha previst fer una canalització, i també per la presència de nitrats.» Amb vista a rebre la nova captació, s'ha construït al poble un nou dipòsit que triplicarà la capacitat de reserva actual, d'uns 110.000 litres fins als 350.000.

La proposta de rebre aigua de més bona qualitat, sense nitrats ni sulfurs, ha estat especialment celebrada per l'alcalde de Santa Coloma, Ramon Borràs, que recorda: «Segons els paràmetres de la UE, la nostra aigua no està en condicions òptimes de consum.» L'any passat l'Ajuntament ja va haver d'enviar una circular als veïns perquè s'abstinguessin de beure aigua de l'aixeta, que segons la normativa tenia uns nivells d'arseni molt elevats. Segons Borràs, per abastir els 3.400 habitants calen un milió de litres al dia. Això sí, lamenta que «caldrà esperar uns quatre anys per al final d'obra», ja que Santa Coloma és el darrer poble de la conca del riu.

Per la seva banda, l'alcalde de Forès, Josep M. Llorach, creu que aquest «pas endavant» permetrà solucionar els problemes d'escassetat d'aigua potable que té el municipi, que a l'hivern té una seixantena de veïns i a l'estiu sobrepassa els 200. La nova captació permetrà abastir també el municipi de Passanant i Belltall, ja que hi ha prevista de cara a l'any vinent o el 2011, segons Llorach, la instal·lació d'un dipòsit de 500 m³, si bé al terme de Forès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona