Medi ambient

medi ambient

El parc rural i agrari de Montserrat es reactiva de nou

Sis municipis i la Diputació de Barcelona recuperen l'antic projecte del 2004, que es va deixar aparcat

Els ajuntaments d'Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató, el Bruc, Vacarisses i Castellbell i el Vilar han posat fil a l'agulla en la creació del parc rural i agrícola de Montserrat. La idea de crear el parc va néixer l'any 2004, però el projecte va quedar aparcat i ara els municipis implicats volen recuperar-lo. De fet, ja s'ha fet una primera reunió a Olesa, en la qual es va acordar que serà la Diputació de Barcelona qui liderarà la iniciativa. El primer pas que es farà consistirà en la creació d'una figura legal a la qual es puguin adherir tots els agents implicats i que els aglutini. Per això, la proposta ara es traslladarà a les associacions de pagesos, productors i ADF que puguin estar interessats a participar en un consell de participació.

L'objectiu del parc rural és recuperar l'activitat agrària i donar valor als recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals de la zona. Volen unir esforços per intentar recuperar l'activitat agrícola de la zona i també fer una gestió conjunta dels recursos forestals, turístics i culturals del territori. A més, una de les idees és crear la marca Montserrat, vinculada a productes de qualitat produïts a la zona.

Per aconseguir tirar endavant el projecte els alcaldes creuen que és important que les administracions, propietaris, pagesos i associacions de productors vagin “tots a l'una i en la mateixa direcció”. Entre els serveis que es planteja oferir el parc rural hi ha, per exemple, la d'assessorar els productors, fomentar el cooperativisme o crear un perfil turístic propi. En la trobada a Olesa, els ajuntaments també van posar de manifest que cal aconseguir suports econòmics per tirar endavant el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona