Medi ambient

Pluja, neu i fred, en plena primavera

La nevada va deixar gruixos d'entre 5 i 30 centímetres al Pirineu i el Prepirineu

Va arribar fins per sota de 500 metres

Neu per la Verge de Montserrat. No és habitual, però tampoc excepcional i no gens rar a cotes altes del Pirineu –a Setcases, anomenen aquest tipus de nevades tardanes “nevades del cucut” i hi ha diverses dites populars per referir-s'hi–. De fet, fa només quatre anys, ja se'n va produir una de similar.

La neu va baixar ahir fins a 600 metres d'altitud i va deixar gruixos considerables a les comarques gironines a cotes relativament baixes. Així, a la plana de la Cerdanya, se'n van registrar d'entre 12 i 15 centímetres –a Puigcerdà la nevada va ser considerable–; en molts punts del Ripollès, com Molló, Camprodon i la vall de Ribes, entre 10 i 5; també es van acumular a la vora de 5 centímetres a molts punts de l'Alta Garrotxa i de les muntanyes de la rodalia d'Olot, i altres cotes més baixes de les comarques gironines pirinenques i prepirinenques van quedar enfarinades.

En molts altres punts, va caure aiguaneu, com a Olot i a la Vall d'en Bas, on també es va veure alguna volva, i, a la resta, va ploure. Els gruixos més rellevants es van registrar a partir de 1.000 metres. Es van acumular més de 20 centímetres a Núria, per exemple, i 30 a Masella, estació d'esquí que continua oberta.

Tot i aquesta nevada, no es van registrar incidents importants. Només calien cadenes a la collada de Toses (eix Pirinenc), i els primers trens del dia de la línia R3, l'Hospitalet-la Tor de Querol, no van poder circular entre Puigcerdà i Ripoll a causa del mal temps. El servei es va reprendre a les onze del matí, en què va sortir el primer tren de l'estació de la capital ceretana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona