Medi ambient

medi ambient

Reclamen una inspecció dels embassaments

Els socialistes, Podem, ERC i grup mixt registren una proposta al Congrés

Els grups parlamentaris del PSOE, Podem, ERC i grup mixt han registrat una proposició no de llei al Congrés en què s'insta l'Estat i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) a dur a terme una inspecció dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja d'Ebre i Flix, especialment de les comportes de fons dels pantans. Aquesta inspecció s'hauria d'enllestir durant els pròxims nou mesos i, en el cas que es detecten mecanismes en mal estat, se'n reclama la reparació. La proposta també inclou la creació d'una comissió política i tècnica que estudie la problemàtica i les oportunitats d'un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l'Ebre. Finalment s'insta l'Estat a revisar, abans que acabe el 2017, els protocols de gestió i explotació dels pantans i a alliberar els sediments que hi ha retinguts.

Aquesta proposició no de llei arriba després de la petició feta pels promotors de la Campanya pels Sediments i que el Congrés ja aprovés l'elaboració d'un pla de gestió dels sediments, tot i que el PP va votar-hi en contra.

Injecció de sediments

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària va completar ahir la prova pilot d'injecció de sediments al riu Ebre. Així, els treballs iniciats dimecres a Móra d'Ebre van continuar des de Benifallet amb la injecció de 40 tones de sediments al riu, que portava un cabal de 200 metres cúbics per segon. L'objectiu és analitzar la capacitat de transport de sediments del riu i la seua distribució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona