La Bisbal s'afegeix a la unió entre l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys per la recollida de brossa porta per porta

La Bisbal del Penedès es va afegir ahir formalment a la mancomunitat creada fa poc per l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys i que servirà perquè comparteixin un equip de tècnics ambientals per implantar el sistema de recollida selectiva porta per porta. El servei ja funciona amb èxit a l'Arboç i ara es vol aprofitar la seva experiència i personal a les altres dues poblacions. Amb tot, cada municipi contractarà l'empresa de recollida de la brossa de manera independent.

Els alcaldes, els tres d'ERC, van presumir ahir d'arrencar una iniciativa «pionera» al país a fi d'optimitzar recursos i estalviar costos, tot i que de moment això no repercutirà en el rebut de la brossa.

Tot i que el projecte ve d'un únic color polític, els alcaldes l'obren també a la resta de municipis de la comarca. «És un projecte que no està tancat, s'hi pot sumar qualsevol ajuntament», va defensar l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Martí Ventura, qui va insistir que, en cap cas, es pretén ocupar el lloc del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per l'alcalde de la Bisbal, Josep Maria Puigibet, és un model que marca un «abans i un després a Catalunya», i que caldria «extrapolar» a la resta de Catalunya.

La idea dels tres ajuntaments és cofinançar un equip de cinc persones, amb tres educadors i tècnics ambientals que ja treballen per a l'Arboç, i dues persones més, que contractaran els altres dos municipis. Aquest equip s'encarregarà de la campanya de sensibilització que arrencarà el gener vinent, amb l'objectiu que el servei porta per porta es posi en marxa entre març i abril.

Els alcaldes consideren aquest acord «un primer pas per fer altres serveis conjuntament», segons va afirmar l'alcalde de l'Arboç, Carles Ribé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona