Medi ambient

Medi ambient

Podem porta la defensa del riu Besòs al Congrés

Presenta una proposició no de llei contra l’abocament d’aigua de mar calenta

Després que els vots contraris del PP frenessin l’aprovació al Senat de la moció que reclamava l’aturada dels abocament d’aigua calenta i salada a la desembocadura del riu Besòs per part de la central de cicle combinat d’Endesa, ara la qüestió es debatrà al Congrés dels Diputats. El grup d’Units Podem-En Comú Podem-En Marea ha presentat aquesta setmana una proposició no de llei que es debatrà en la comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els impulsors de la iniciativa confien que en aquesta cambra, on el PP no té la majoria absoluta, el text pugui prosperar. De fet, al Senat, la moció ja va tenir els vots favorables dels representants dels socialistes i el PDeCAT. Encara no hi ha data per al debat de la proposició a la comissió del Congrés dels Diputats, però és possible que s’hagi d’esperar al període de sessions després de les vacances d’estiu, segons asseguren els impulsors.

El text de la proposició no de llei insta el govern de l’Estat que faci les actuacions necessàries perquè cessin els abocaments d’aigua calenta i salada a la desembocadura del Besòs. Es demana que es facin els tràmits per a la modificació d’ofici de la declaració d’impacte ambiental dels grups Besòs-3 i Besòs-4 de la central de cicle combinat amb la finalitat que les descàrregues de l’aigua que es fa servir per refrigerar els circuits es facin mar endins, almenys a 300 metres de la costa, mitjançat un emissari submarí, el mateix mètode que es fa servir per obtenir l’aigua de mar que s’utilitza en el procés. D’aquesta manera es vol evitar que els abocaments d’aigua salada calenta es facin al tram final del riu i afectin la regeneració biològica del parc fluvial del Besòs.

Malgrat que els diferents grups encara no han decidit la seva posició, després del rebuig del PP a la moció presentada al Senat, la federació del PSC del Barcelonès Nord va recriminar als conservadors el seu vot contrari perquè el considera “un atac a l’ecosistema de la conca del Besòs al seu tram final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona