Medi ambient

Investiguen l’autoria de l’incendi de Sant Fruitós, causat per una cigarreta

El perímetre afectat pel foc finalment ha estat, segons els Agents Rurals, de 105 hectàrees, una cinquantena menys del que es va quantificar en un principi

Els Mossos d’Esquadra estan investigant l’autoria de l’incendi que aquest dijous a la tarda va cremar més d’un centenar d’hectàrees de vegetació a Sant Fruitós de Bages, segons van confirmar ahir fonts policials. Els agents han obert una investigació per determinar qui va llançar la burilla mal apagada que va provocar el foc, trobada al paratge del Grau, el camí rural que uneix el municipi amb Viladordis.

Els bombers van continuar remullant la zona calcinada al llarg del dia d’ahir per evitar possibles revifades del foc. Durant la nit de dijous, una vintena de dotacions terrestres dels bombers van continuar treballant sobre el terreny. A mitjanit van retirar-se alguns vehicles, i en van quedar quatre fins a les sis del matí. Posteriorment, durant tota la jornada d’ahir, van ser dues les dotacions que van continuar les tasques de vigilància i extinció de l’incendi, que al vespre encara no estava extingit del tot. Segons fonts dels bombers, aquestes dues unitats seguirien a la zona durant les hores de màxima calor i fins i tot durant la nit, coincidint amb la revetlla de Sant Joan i per pervenir nous punts d’ignició.

Segons van informar fonts dels bombers, dins el perímetre afectat hi ha una casa aïllada –sense ningú a l’interior en el moment del foc– en la qual va resultar afectat un cobert que s’utilitzava com a llenyer. També va cremar un vehicle en desús a l’exterior d’una ferrovelleria i van resultar afectades pel foc les portes i finestres d’una granja ramadera aïllada i sense animals a l’interior. Una unitat del Grup de Reforç d’Actuacions Forestals (GRAF) també va ser ahir a la zona afectada per estudiar les causes i les conseqüències del foc.

LA XIFRA

350
veïns de la urbanització
La Rosaleda van haver de ser evacuats i traslladats al poliesportiu de Sant Fruitós

LA FRASE

La velocitat de propagació ha estat molt més alta que la de la setmana passada, de 6 km/h
Francesc Boya
cap dels bombers de la catalunya central


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona