Els danys de les nevades de fa un any a la Garrotxa ja quasi no es noten

La majoria de les 15.000 hectàrees afectades per les nevades de l'any passat a la Garrotxa i les 1.500 del Ripollès s'han netejat, segons el Centre de la Propietat Forestal de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient. La Generalitat va habilitar una línia d'ajut amb caràcter extraordinari per fer-hi front, que tindrà continuïtat el 2010. A la Garrotxa, quant als particulars, va atorgar 210 expedients de neteja i millora per un valor d'1,2 milions i, al Ripollès, 50 per un valor de 543.526 euros. El Centre de la Propietat Forestal va atendre el cent per cent de les peticions que s'ajustaven a la convocatòria. A la Garrotxa, a més, l'ACA va incrementar en 72.025 euros els ajuts per neteja de lleres. Això no obstant, fins a principi de l'any vinent no sabrà exactament el nombre d'hectàrees sobre les quals s'ha actuat, perquè està acabant de contrastar les dades de fins a on s'ha pogut actuar respecte a les sol·licituds fetes.

Tots els accessos públics de les zones afectades per les nevades de l'any passat a la comarca de la Garrotxa i del Ripollès estan perfectament habitats i també quasi tot els itineraris de la xarxa Itinerànnia, segons ha informat el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig.

Les nevades de Sant Esteve i del dia de Reis van causar danys molt importants en terrenys forestals d'Olot, la Vall d'en Bas, Santa Pau, les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts i de l'Alta Garrotxa; per tant, moltes en espais protegits. Al Ripollès van ser 1.500 hectàrees dels municipis de Ripoll, Ogassa, Sant Joan de les Abadesses i, sobretot, Vallfogona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona