Medi ambient

Fent via en la tramitació dels terrenys de la planta de residus de Sant Jaume

El president del Consell de la Garrotxa rebat ERC dient que és mentida que no hi treballin

A més, afirma que ha informat tots els grups de la feina que es fa

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha manifestat que és absolutament fals que no hagin fet cap gestió per trobar la ubicació del futur centre de gestió de residus de la comarca al pla de Politger de Sant Jaume de Llierca, tal com li atribueix ERC. “Al contrari, estem treballant per fer compatible poder portar la planta de triatge a sòl industrial i que aquesta voluntat del Consell i de l’Ajuntament de Sant Jaume no afecti el desenvolupament industrial de cap empresa”, ha indicat el president de l’ens.

Espona ha qualificat de paradoxal que ERC acusi el Consell Comarcal de l’endarreriment en la creació de la nova planta i ha acusat el partit republicà de posar pals a les rodes, en el mandat passat, per poder tirar endavant aquest equipament. “I això va provocar el principal endarreriment d’aquesta infraestructura que ja hauria d’estar en funcionament. Si avui els garrotxins hem de pagar més pel tractament de residus no és per falta de voluntat i determinació de l’actual govern del Consell”, ha sentenciat.

Joan Espona ha informat també que el 23 de juny passat van donar informació detallada als representants comarcals d’ERC de tots els passos que ha seguit l’equip de govern, del PDeCAT, des de la signatura del conveni que ha desencallat la localització del nou equipament. “Durant el mandat anterior, la presidència del Consell va ser injustament acusada d’adquirir terrenys per a la ubicació del centre de gestió de residus per algunes persones, contra les quals hem interposat una querella, i per alguns grups polítics, i ara, se l’acusa de no tenir terrenys propis on situar la planta. Tot plegat demostra falta de coherència, coneixement i rigor”, ha conclòs.

LES FRASES

La implantació d’un centre de residus és un tema molt complex i cal coneixement tècnic, urbanístic i administratiu per opinar amb rigor
Lamentem profundament que ens llancin un ultimàtum que només confon la ciutadania
Joan Espona
President del consell Comarcal de la Garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona