Medi ambient

En alerta la Plataforma en Defensa de l’Ebre pel nou Pacto Nacional del Agua

El moviment antitransvasista tem un nou Plan Hidrológico Nacional que suposi transvasaments encoberts

García Tejerina inicia converses amb les autonomies

Consens per un Pacto Nacional del Agua que aporti solucions “definitives”. S’ha iniciat de nou la partida sobre la futura gestió de l’aigua. La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, està en converses per definir unes polítiques més enllà de les estrictament autonòmiques i redistribuir els recursos hídrics, posant d’exemple els problemes de sequera a Múrcia.

Unes maniobres que han posat en alerta la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). L’entitat ecologista tem un nou Plan Hidrológico Nacional que suposi transvasaments encoberts d’aigua del riu. El portaveu, Manolo Tomàs, acusa el govern de la Generalitat de passivitat en la defensa dels interessos ambientals de l’Ebre: “Ningú està defensant els interessos de les Terres de l’Ebre davant del Pacto Nacional del Agua que es planteja a Madrid i la revisió del pla hidrològic de la conca de l’Ebre.”

Pels activistes, ben bé al contrari. “Ens fa la impressió que es busca consolidar els regadius com a justificació per vendre l’aigua a Barcelona”, lamenta Tomàs. De fet, el moviment antitransvasista ebrenc creu que al final de l’estiu ja hi haurà una primera proposta de Plan Hidrológico Nacional sobre la taula. Un cop se sàpiga el contingut del document, no descarten noves mobilitzacions.

“Aconseguir un ús més eficaç i solidari dels recursos” és l’objectiu, segons va avançar García Tejerina, que va detallar que s’han de complir objectius ambientals, els compromisos assumits a la Unió Europea i l’atenció a les demandes de les conques “més deficitàries”.

LES FRASES

Ningú està defensant els interessos de les Terres de l’Ebre
Ens fa la impressió que es busca consolidar els regadius per justificar la venda de l’aigua
Manolo Tomàs
portaveu de la pde

Paralitzada la presa de Biscarrués

L’Audiencia Nacional ha paralitzat aquesta setmana l’avantprojecte de construcció de la presa de Biscarrués, al riu Gállego, un dels afluents de l’Ebre. “Ens alegrem d’aquest triomf”, comenta el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs. “Hauria de formar part de la revisió del pacte de l’aigua d’Aragó, que preveu construir més de 50 embassaments”, hi afegeix el portaveu antitransvasista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona