Medi ambient

municipal

càmpings

Garriguella dona suport al macrocàmping que es vol fer al voltant del mas Tòfol

El promotor del futur càmping defensa que el projecte serà respectuós amb l’entorn i es farà de manera “sostenible”, i l’alcaldessa s’hi mostra favorable

L’empresa promotora del nou càmping de Garriguella, Finques Agropecuàries de Peralada SL, va presentar ahir la proposta final per fer aquest equipament. La idea és aprofitar els camps entorn del mas Tòfol i fer-hi 665 parcel·les d’acampada. Segons l’arquitecte Joaquim Pla, “si la llei exigeix que com a mínim tinguin una superfície de 70 metres quadrats, la idea del nou càmping és que arribin de mitjana als 100 metres”. L’arquitecte ha volgut posar de manifest la voluntat de tenir un càmping de baixa densitat exemplificant-ho amb la superfície que ocuparan les zones d’acampada.

De les 17 hectàrees que ha de tenir el nou càmping de Garriguella, només 6 estaran destinades a les parcel·les. Es faran en cinc camps pròxims al mas Tòfol, que serà el centre operatiu de l’equipament turístic. El projecte preveu soterrar dues línies de mitjana tensió i recuperar fins a quinze búnquers (tant dels terrenys com de la zona pròxima). La no massificació, segons Pla, la justifica el mateix client al qual aspiren arribar: “És un càmping de segona línia i, per tant, no es busca un turisme massiu, sinó ja un de cultural, amb altres expectatives en temes naturals i d’enologia.”

Precisament, la possibilitat del càmping com a motor econòmic és un dels arguments que defensa el consistori per a la seva construcció. L’alcaldessa, Isabel Teixidor, ha expressat que “és un projecte paisatgísticament ben treballat” i considera que “alguns veïns potser no se l’han mirat bé del tot, perquè es busca molta plantació d’arbres”. D’aquesta manera, vol respondre a l’oposició que ha sorgit al projecte per part de l’entitat ecologista Iaeden o la recentment creada plataforma en contra. Tampoc hi està d’acord el sindicat Unió de Pagesos.

Pla defensa que el model d’aquest càmping és inèdit a Catalunya. L’arquitecte ha dissenyat un espai amb el màxim possible de serveis soterrats i, en el cas que això no pugui ser, que s’integrin al màxim amb el paisatge a través de materials i colors.

El mas Tòfol, un edifici mig derruït i de 200 metres quadrats de planta, ha de ser el centre del futur càmping. La construcció de les diferents àrees d’acampada s’aniria fent per etapes i tenint presents l’oferta i la demanda per veure si es desplega totalment. La inversió total seria d’entre 8 i 10 milions d’euros. També es preveuen crear 150 llocs de treball, la majoria estacionals.

LA XIFRA

150
llocs de treball.
El projecte preveu que el càmping pugui arribar a crear fins a 150 llocs de treball estacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona