Medi ambient

Medi ambient

L’ampli dispositiu de bombers permet frenar el foc de Tivenys

Unes 200 persones van treballar per controlar les flames, que han afectat una superfície de 107 hectàrees de la serra de Cardó

L’Ajuntament reivindica la construcció d’un camí per permetre l’accés a la serra

L’incendi de la serra de Cardó, al terme municipal de Tivenys, va quedar estabilitzat ahir a primera hora de la tarda. L’ampli desplegament d’efectius va permetre frenar els dos flancs del foc, que es va originar dijous a la punta del Capelló, una zona boscosa de molt difícil accés. Hi van intervenir una setantena de dotacions, vint de les quals aèries, que van ser determinants per controlar el foc. “La feina ha estat molt complicada per l’orografia de la zona, però s’hi han destinat molts efectius”, va manifestar l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran. Uns 200 efectius van participar en les tasques de control del foc, que ha afectat una superfície de 107 hectàrees, segons els Agents Rurals. Al vespre es van retirar part dels efectius, però durant tota la nit s’ha continuat remullant la zona per evitar cap revifada.

A més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, dues unitats de les brigades de reforç en incendis forestals (BRIF) del Ministeri d’Agricultura van intervenir en les tasques d’extinció. Unes tasques que es van centrar en el flanc dret del foc, que es dirigia cap a la Creu de Santos, el cim més alt de la serra de Cardó amb 942 metres d’altitud. La dificultat d’accés a la zona va forçar a traslladar els efectius dels bombers amb helicòpter. “No és un foc de moltes hectàrees, sinó d’hores de treball per les dificultats d’accés”, va explicar el director general de Bombers, Juli Gendrau, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Origen del foc

Segons les investigacions dels Agents Rurals, sembla poc probable que el foc hagi estat causat per un factor humà i s’assenyala que l’origen podria ser un llamp.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tivenys va tornar a reivindicar ahir la necessitat de construir una pista forestal a la serra de Cardó. “És una demanda tant de l’Ajuntament com dels mateixos bombers des que va tenir lloc l’incendi de Rasquera, ja que facilitaria l’accés terrestre a la zona”, va assenyalar Beltran. El projecte, però, segueix una complexa tramitació després que fa més d’un any el grup ecologista Gepec denunciés que Agricultura anava a construir la pista forestal sense fer l’estudi d’impacte ambiental. “Esperem que d’aquí a un any la pista estigui feta i l’accés a la serra no sigui tan difícil”, va dir l’alcaldessa de Tivenys.

LA FRASE

Des de l’incendi de Rasquera que reivindiquem la construcció d’una pista forestal
Maria Beltran
ALCALDESSA DE TIVENYS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona