Medi ambient

Medi ambient

Denuncien una empresa d’adobs per vessaments

L’entitat ecologista Ipcena i un viver veí afirmen que Tradired no té cap control sobre les aigües residuals

Els denunciants parlen de tracte de favor de l’administració i diuen que les irregularitats fa 15 anys que duren

El departament de Territori i Sostenibilitat investiga l’empresa Tradired arran d’una denúncia per suposats abocaments incontrolats de residus. Ha estat el propietari d’un viver que hi ha prop de la indústria qui, juntament amb l’entitat ecologista Ipcena, ha denunciat que la companyia, situada entre Soses i Alcarràs (Segrià), aboca de manera descontrolada l’aigua residual i mata les plantes ornamentals que creixen en les finques de vivers. És per això que la denúncia demana una inspecció de forma urgent i, com a mesura cautelar, que s’aturin les activitats de la indústria fins que no corregeixi les presumptes irregularitats i descontamini l’entorn. Ipcena acusa l’administració de “tracte de favor” cap una empresa que “almenys fa 15 anys que opera de manera il·legal”, segons ha afirmat el seu portaveu, Joan Vàzquez, que també exigeix sancions per un cas que considera “molt greu”.

Segons els denunciants, l’empresa està cometent múltiples infraccions de la normativa mediambiental. Per una banda, l’acusen d’abocar els residus en una gran bassa d’una hectàrea sense cap sistema d’impermeabilització on s’acumulen fins a dos milions de litres de líquids contaminants i amb una alta acidesa. Segons el portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, a la bassa no hi pot viure cap planta i, a més, hi ha un greu perill de contaminació del sòl perquè els terrenys estan formats per capes de terra arenosa i argiles que la fan permeable. A més, assegura que “no deixarien tenir una bassa de purins en aquestes condicions a cap granger” i per això considera que l’empresa continua funcionant gràcies a un “claríssim tracte de favor”. En aquest sentit, ha demanat “tolerància zero amb els abocaments contaminants”.

Una altra de les acusacions cap a l’empresa és que no té cap mena de control dels productes que utilitza en la producció dels fertilitzants, de manera que s’acumulen a l’exterior de les naus i generen pols i pudors. Són aquests residus que, quan plou, s’escolen cap a les finques veïnes barrejats amb l’aigua i els causen perjudicis com els que denuncia Salvador Valls, el propietari d’un viver de planta ornamental que està molt a prop de la firma. Valls ha explicat que fa anys que es queixa que i també ha presentat denúncies al Seprona de la Guàrdia Civil.

LA FRASE

No deixarien tenir una bassa de purins en aquestes condicions a cap granger
Joan Vàzquez
Portaveu d’Ipcena


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona