Medi ambient

Avís de Torroella als veïns de Navarcles per la brossa

L’Ajuntament de Sant Fruitós col·loca dos cartells enormes en un barri proper al poble veí, que al juny va començar el sistema de recollida porta a porta

Torroella de Baix, urbanització que pertany a Sant Fruitós de Bages, està patint les conseqüències de la implantació del sistema porta a porta al seu municipi veí, Navarcles. Dijous al matí, dos punts de contenidors situats a l’entrada de Torroella van despertar amb cartells enormes que alerten els veïns de Navarcles que “en aquests contenidors no poden deixar la seva brossa”. “Són d’ús per als veïns de Torroella de Baix”, hi diu.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, explica que des que Navarcles va implementar el porta a porta, al juny, la quantitat de brossa dipositada “s’ha triplicat”. Es tracta de dos punts de recollida molt propers a la carretera que uneix els dos municipis: “Hem detectat vehicles que, sortint de Navarcles, paren a Torroella i hi llancen la brossa”, lamenta. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha fixat dos grans cartells en aquestes àrees, que també avisen que “un mal ús pot ser sancionat amb multes de fins a 1.500 euros”. Segons Batanés, aquesta incidència “era previsible; cada cop que un municipi comença el porta a porta, els contenidors o deixalleries del voltant ho pateixen”. La voluntat del consistori és que els cartells serveixin perquè la gent “s’adoni que no pot tirar la seva brossa aquí, sinó que l’ha de deixar a la porta de casa”. Confia que s’aturi aviat la problemàtica i que es puguin retirar els cartells.

Navarcles ho aprova

L’alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, veu bé l’avís de Sant Fruitós i assegura que ja estava informat d’aquesta actuació. “Sempre hi ha veïns a qui costa molt adaptar-se al porta a porta. A nosaltres tampoc ens interessa que la gent tiri la brossa a Torroella, així que entenc les mesures preses”, diu. No obstant això, valora molt positivament com està anant la implantació del porta a porta: “La veritat és que no esperàvem que funcionés tan bé. Personalment, creia que hi hauria més incidències.” Ferrer confia que els veïns “entenguin la importància de reciclar” i s’adaptin aviat al nou sistema.

LA FRASE

Era previsible que això passés; l’inici del porta a porta és sempre complicat, a qualsevol municipi
Joan Carles Batanés
alcalde de sant fruitós de bages


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona