Els promotors eòlics presenten al·legacions contra el catàleg del paisatge de l'Ebre

Reclamen la supressió de l'oposició als parcs eòlics

EolicCat és una de les entitats que ha presentat al·legacions al catàleg del paisatge de les Terres de l'Ebre, que va estar a exposició pública fins el 16 de desembre i que ara està pendent de l'aprovació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. El catàleg és molt crític amb la implantació d'energia eòlica a la Terra Alta, i considera que la proliferació de parcs en aquesta comarca és una «amenaça» per al paisatge. «No s'accepta res de l'energia eòlica, només es veu com una amenaça», ha dit el gerent d'EolicCat, Jaume Morrón. En aquest sentit, les al·legacions dels promotors eòlics al document fan referència al «tarannà contrari a l'eòlica dels membres de l'equip redactor del catàleg, alguns dels quals són contraris al model d'energia eòlica previst a Catalunya». Així, segons EolicCat, el catàleg és ple d'al·lusions de to recelós a l'energia eòlica, sense fer cap referència que aquest tipus d'instal·lacions contribueixen a la reducció a l'atmosfera de gasos contaminants. «S'obvia que la millor protecció del paisatge és la que evita l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera», exposen els promotors eòlics en les al·legacions que han presentat.

A més, EolicCat denuncia manca de rigor en l'elaboració del document, així com que no se'ls ha tingut en compte com a organització social afectada a l'hora de redactar el catàleg. Segons els promotors eòlics, l'equip redactor del catàleg només va fer una entrevista al gerent d'EolicCat durant el procés d'elaboració del document i, malgrat que inclou informació com si hagués estat facilitada pels promotors eòlics, aquests ho neguen. «S'inclouen dades errònies pel que fa al nombre d'aerogeneradors», exposen els promotors eòlics. Amb les al·legacions presentades, Eoliccat pretén que se suprimeixi el contingut contrari a la implantació d'energia eòlica, i que se substitueixi per previsions que faciliten la seua implantació. També exigeixen que se'ls reconegui com a part interessada en l'elaboració del document definitiu del catàleg del paisatge.

Contradiccions entre conselleries

L.M

La direcció general d'Energia, que depèn del Departament d'Economia, ha enviat una carta a la direcció general d'Arquitectura i Paisatge en què expressa la seua disconformitat amb el catàleg del paisatge de les Terres de l'Ebre pel que fa a la implantació d'energia eòlica. «S'ha enviat un escrit des del Departament d'Economia en què s'apunta que s'han d'evitar contradiccions entre conselleries», ha explicat la directora de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Genoveva Margalef. En aquest sentit, està previst que els dos directors generals es reuneixen després de Reis per consensuar una posició, ja que les reticències del catàleg del paisatge als parcs eòlics es contradiuen amb el mapa eòlic aprovat pel govern. Amb tot, la directora de l'Idece recorda que el catàleg del paisatge de les Terres de l'Ebre no és un document vinculant, per la qual cosa les seues directrius no són de compliment obligat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona