Medi ambient

Medi ambient

Hinojosa preveu 4 mesures “immediates” per les pudors

A més d’un informe olfactomètric, s’està pendent de construir una sitja per als fangs i un mur perimetral, i d’usar un perfum

La paperera diu que té com a “màxima prioritat” solucionar-ho al més aviat possible

La paperera Hinojosa de Sarrià de Ter va afirmar ahir a aquest diari que la seva “màxima prioritat” és “normalitzar la situació al més aviat possible” i que per això està dedicant tots els esforços “més enllà d’allò legalment preceptiu” a minimitzar les molèsties a través de la implantació “accelerada” d’un pla d’actuació, que preveu de manera “immediata” quatre noves mesures per minimitzar les molèsties als ciutadans per les males olors, que se sumaran a les quals ja ha dut a terme els últims mesos. L’empresa, que va subratllar que està en “constant col·laboració i comunicació” tant amb la Generalitat com amb l’Ajuntament com amb la comissió de seguiment creada al març a Sarrià, va assegurar que “entén i comparteix” la preocupació dels veïns i del consistori, però que ja va explicar a l’equip de govern local “la impossibilitat d’aconseguir una solució en els 15 dies fixats per l’Ajuntament”, tot i que continua treballant per aconseguir-ho al més aviat possible. Els 15 dies fixats pel consistori acaben dilluns que ve, però l’equip de govern va decidir ja moure fitxa dimarts exigint a la Generalitat més contundència amb l’empresa i que se li paralitzi si cal l’activitat fins a resoldre les pudors.

Les quatre mesures

Concretament, Hinojosa va explicar que s’està pendent dels resultats d’una auditoria externa d’una empresa especialitzada en el mesuratge d’olors, per actuar, a partir d’aquest informe olfactomètric, amb més eficàcia sobre les olors. Dues altres mesures d’“implantació immediata” són de caire constructiu i per a les quals ja s’han demanat llicències a l’Ajuntament i s’han abonat les taxes corresponents: la construcció d’una sitja tancada per a fangs de la centrifugadora amb l’objectiu d’eliminar el focus d’olor a la depuradora i la contractació de la construcció d’un mur perimetral, de formigó armat i amb panells acústics, que serà de 4,5 metres d’altura i ha de servir per millorar l’aïllament acústic i d’olors de la planta. La quarta mesura per pal·liar les olors serà l’“inici en breu de l’ús d’un perfum concentrat, que es dosificarà a la desintegradora” per cobrir les olors de les pastes. Hinojosa, a més, preveu una cinquena mesura “immediata” relacionada amb els sorolls: l’eliminació de l’actual torre de refrigeració i la seva substitució per una màquina turbobufadora per reduir l’emissió de sorolls.

Accions ja realitzades

Hinojosa va remarcar també que, dins el pla integral d’actuació per millorar la gestió de les olors i els sorolls de la planta, ja s’han dut a terme mitja dotzena d’accions els últims mesos. En aquest sentit, va explicar que s’han instal·lat contenidors compactadors tancats per a residus; que s’han posat lones provisionals per cobrir els fangs de la centrifugadora per eliminar l’olor mentre es construeix la sitja tancada; que s’han subministrat inhibidors del creixement bacterians i biocides en els processos de producció per mitigar possibles olors subjacents; que s’apaguen a la nit els ventiladors per a l’extracció de l’aire calent dels teulats amb la finalitat de reduir el soroll; que s’han posat nous silenciadors a les maquinàries de transport de mercaderies, i que s’han fet millores en l’aïllament general de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona