Medi ambient

Municipal

La pluja millora el desnivell de sorra a la platja d’Altafulla

La situació afecta només uns 80 metres del quilòmetre que fa la platja

L’Ajuntament creu que el problema se solucionarà de manera natural a l’espera d’una llevantada

El desnivell de la sorra produït a la platja d’Altafulla els últims dies ha millorat gràcies al temporal del dimecres passat, que va caure al poble durant la matinada. Tot i així, la problemàtica continua present i des del consistori preveuen que se solucioni de manera natural durant les setmanes vinents a l’espera d’una llevantada que podria modificar l’aspecte actual. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va assegurar que “si l’espai afectat fos més gran, recorreríem a l’ús d’un camió per aplanar la sorra, però parlem que afecta únicament vuitanta metres d’una platja que fa un quilòmetre”. A més, Alonso va afegir que si s’hagués d’aplanar la sorra s’hauria de tancar la platja almenys unes hores “i creiem que seria pitjor”, ja que els banyistes poden disposar –tot i el desnivell– de la resta de la platja per gaudir-ne.

El problema, d’una banda, es va originar per la regressió de la sorra que al llarg de tota la Costa Daurada s’està presentant de manera més acusada aquest estiu. És per això que les platges mostren un aspecte desnivellat que els banyistes han de sortejar i, en el cas d’Altafulla, sobretot a la zona de Botigues de Mar. D’altra banda, cal tenir en compte –recordava Alonso– que només la banda del Fortí és natural, de manera que sense aquestes reposicions tota la platja seria de pedra i còdols. El batlle també aclaria que des del consistori no tenen marge de maniobra, ja que “la platja d’Altafulla és la que és”.

Segons Alonso, tot i esperar a solucionar-ho de manera natural, el Ministeri d’Agricultura també està fent estudis per determinar què és el que s’ha de fer amb aquesta situació que afecta el litoral; de manera que es pugui trobar la fórmula més encertada per procurar una llarga duració de les mesures que s’hi apliquen: “Des del ministeri també s’estan estudiant els casos, però hem de tenir present que som al mes d’agost i el procés avança molt més lent”, assenyalava l’alcalde, fent referència a possibles solucions que arribarien de l’Estat amb vista al mes que ve.

LA XIFRA

80
metres
és la distància que es veu afectada pel desnivell de sorra a la platja d’Altafulla
.

LA FRASE

Si haguéssim d’aplanar la sorra hauríem de tancar la platja unes hores
Fèlix Alonso
alcalde d’altafulla

Problemes d’inundació al barri marítim

L’Ajuntament d’Altafulla també negocia la compra d’uns terrenys particulars on hi ha prevista la construcció d’una bassa per posar fi a les inundacions al barri marítim. L’alcalde va avançar que “recorrerem a una expropiació perquè una tercera persona dictamini el preu del terreny, ja que no ens hem posat d’acord”. La solució proposada és la construcció d’una bassa de laminació d’uns 20.000 metres quadrats de superfície on l’aigua de la pluja que arribés des de la rotonda del Puntet s’hi acumulés i anés canalitzant progressivament cap a la rasa i el dipòsit. Els tècnics estudien encara quina hauria de ser la profunditat de la bassa, però Alonso va aclarir que “recolliria una quantitat, però, en alguns moments, podria no ser suficient”. Com a solució transitòria, el consistori va realitzar tasques de millora i neteja al canal de la rasa per evitar acumulacions d’aigua en cas de pluja; especialment a l’entorn del càmping Santa Eulàlia i Don Quijote.

L’alcalde va recordar que ja es va construir –a través d’una inversió conjunta amb la Diputació– un nou dipòsit d’aigües pluvials en aquest punt que ha aconseguit reduir les inundacions però no evitar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona