Medi ambient

societat

Neix a Vila-seca un grup de consum responsable

Aquest col·lectiu nou col·laborarà amb el grup de consum La Bajoca de Valls

Avui dia consumir responsablement no és senzill; possiblement, perquè ni es tenen les eines necessàries ni és una tasca fàcil. Amb aquesta finalitat neix el grup de consum responsable del Casal Popular El Rebotim de Vila-seca. Els vila-secans que vulguin consumir productes de proximitat i ecològics estan d’enhorabona perquè ja tenen l’eina amb què es pretén facilitar-los la tasca al seu abast. Aquest grup de consum responsable va sorgir fa poc d’un mes i col·laborarà estretament amb La Bajoca, un grup de consum ja consolidat i establert a Valls des de fa uns cinc anys aproximadament. El membre del Casal Popular El Rebotim, Carles Casanova, va explicar que la intenció principal “és millorar la societat a través del consum” i hi va afegir que l’objectiu és buscar productors de la zona de Vila-seca per afavorir la producció local i “intentar no consumir productes de grans cadenes que no contribueixen a un consum responsable”. Casanova va explicar que la finalitat no és crear un grup independent al municipi, sinó que “La Bajoca es faci gran” amb la introducció de nous productors d’altres zones de proximitat.

Un dels responsables de La Bajoca, Medir Cucurull, va explicar que el funcionament d’aquest col·lectiu és possible gràcies a una plataforma que han anat creant i que han anat perfeccionant amb el temps. A través d’una pàgina web, els socis del grup de consum responsable fan les seves comandes. Per poder-hi accedir, “cal ser soci i pagar una quota mensual”, va exposar Cucurull, que va continuar explicant que al web hi ha un llistat de productes amb un ordre de prioritat: “Primer es dóna preferència als productes de proximitat i, després, que siguin ecològics.” Cada setmana els membres del grup fan els seus encàrrecs a través d’aquesta web. Posteriorment, un responsable gestiona totes les comandes, les demana als productors i, quan arriben al local del casal, es fa el repartiment entre les diferents “unitats familiars”. En el Rebotim de Vila-seca, com a soci de La Bajoca, fan les comandes a través de la plataforma de La Bajoca i les recullen al seu local. Tot i així, no es descarta que s’acabin enviant al local del Casal Popular El Rebotim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona