Medi ambient

Un problema mecànic d’Hinojosa torna a torbar el son als veïns de Sarrià

Una vàlvula de la fàbrica, dijous a la nit, va ser el causant de les molèsties

L’Ajuntament assegura que el soroll estava “per sobre dels límits tolerables”

Un problema mecànic, dijous a la nit, a la paperera Hinojosa va provocar un notable increment de les molèsties per soroll que està causant aquest estiu la fàbrica als veïns de Sarrià de Ter. Concretament, l’avaria la va causar una vàlvula que es va trencar i va provocar una expulsió de vapor a molta pressió. Des de l’Ajuntament van assegurar ahir que el soroll estava “per sobre dels límits tolerables”, i entenen que “és del tot inadmissible”. Tot i així, el regidor de Territori i Serveis Públics, Narcís Fajula, va afirmar que després de demanar explicacions a l’empresa entenen que és una situació “puntual”. A més, Fajula va explicar que l’avaria ja està solucionada i que, per tant, “no ha de tornar a passar”.

Pendents de les pudors

D’altra banda, el mateix regidor va reunir-se ahir al matí amb el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Pere Saló, per parlar de les molèsties que estan generant les pudors que desprèn la fàbrica. En aquest sentit, es va demanar el suport de la Generalitat, i tot i que els Serveis Territorials van assegurar que les competències en aquesta matèria corresponen directament al departament de Barcelona, des de Girona s’han compromès a ajudar i a estar al costat de l’Ajuntament de Sarrià.

LA FRASE

Volem una convivència sana entre els veïns, l’Ajuntament i l’empresa
Narcís Fajula
Regidor de Territori i Serveis Públics de Sarrià de ter

Sense més sancions, de moment

Narcís Fajula va assegurar ahir que durant les nits, més enllà de l’incident de dijous, la fàbrica de Sarrià de Ter continua superant en cinc decibels el límit establert. Tot i així, Fajula assegura que de moment no preveuen tornar a sancionar la fàbrica per aquest fet.

Cal recordar que el mes de juliol passat l’Ajuntament va imposar una multa de 900 euros per incompliment del límit establert en matèria de sorolls. El regidor ha explicat que, després de la sanció, l’empresa va presentar una sèrie de mesures que haurien d’acabar de solucionar aquest problema. Concretament, està previst la substitució de tots els compressors per una turbobufadora així com una tanca perimetral amb panells que absorbiran el soroll.

D’altra banda, tant la Generalitat com el consistori han demanat a l’empresa un estudi de les pudors que genera així com una llista de possibles solucions. Tant les mesures com l’estudi està previst que estiguin enllestides la primera setmana de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona