Medi ambient

Agricultura aposta per la sembra en sec per frenar el cargol poma

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha defensat la tècnica de la sembra en sec com una “bona via” per combatre la plaga de cargol poma que afecta els camps d’arròs del delta de l’Ebre. En una entrevista a ACN, Serret va dir que el departament farà un “acompanyament tècnic” als pagesos i va remarcar que cada cop són més els que proven aquesta tècnica per sembrar.

De moment ja s’ha provat en unes 2.000 hectàrees en la campanya actual (es calcula que el cargol n’afecta unes 5.000 a l’hemidelta esquerre). Es tracta de sembrar l’arròs sense inundar els camps d’inici com es fa habitualment. D’aquesta manera s’evita la proliferació del cargol, que ataca la planta quan creix el brot. La efectivitat de la sembra en sec encara no està del tot assegurada, però sembla la més efectiva i, a més, redueix el cost per hectàrea.

Els investigadors de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) estan treballant per corregir algunes deficiències, com ara la menor resistència de la planta a la salinitat de la terra. En la darrera jornada tècnica organitzada amb el sector, es van presentar algunes varietats d’arròs que poden ser més tolerants a la salinitat. “El Delta té un ecosistema complex i hem de veure els efectes de cada acció i ponderar-la adequadament”, va explicar la consellera d’Agricultura. Serret va recordar que l’aparició de focus de cargol poma riu amunt, a l’altura de Miravet, és motiu per continuar alerta en la lluita contra la plaga. Serret va assegurar que s’estan prenent les mesures acordades amb el sector, com ara la neteja de la maquinària agrícola quan passa d’una banda a l’altra del delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona